map-picture
  • BANDUNG
  • SOLO
  • SURABAYA
  • KALIBARU

JAVA

Java, het dichtstbevolkte en meest ontwikkelde eiland van Indonesië. Het vormt het politieke en economische hart van het land. Maar van oudsher is het ook het belangrijkste culturele centrum. De tempels Borobudur en Prambanan laten zien hoe ontwikkeld Java al was, meer dan 1000 jaar geleden. Daarnaast vind je op Java veel terug van 350 jaar gedeeld verleden met Nederland, bijvoorbeeld in steden als Jakarta, Bandung, Semarang en Surabaya. Dit zijn ook steden waar tegenwoordig de laatste ontwikkelingen op het gebied van mode, muziek en kunst vandaan komen. En vergeet niet dat Java ook nog een prachtige natuur heeft: uitgestrekte rijstvelden op het platteland, bijzondere nationale parken, actieve vulkanen en indrukwekkende berglandschappen. Je vindt dit allemaal op dit eiland van 135 miljoen inwoners!

JAKARTA TOURS
java
Java rondreis hoogtepunten / 11 dagen

Dwars door Java! Met deze route bezoekt je de bekendste toeristische hoogtepunten van het eiland, maar daarnaast geniet je ook van veel platteland.
more >

Java met kinderen
Java rondreis met kinderen / 15 dagen

Met een jeep door een vulkaankrater rijden, op de foto met boeddha-beelden in een 1000-jaar oude tempel en ’s nachts op zoek naar schildpadden
more >

java treinreis
Java: treinreis en koloniaal erfgoed / 11 dagen

Per trein door Java: de meest relaxte manier om over dit drukke eiland te reizen. Je verblijft in historische, erfgoed hotels met veel tempo doeloe!
more >

Java treinreis
Java: Lange treinreis / 15 dagen

Een lange route per trein over Java! Naast bekende bezienswaardigheden kom je ook op minder bekende plekken en doe je enkele bijzondere treinritten.
more >

noordkust java
Noordkust van Java: verrassende route / 11 dagen

De noordkust van Java, een route vol historie: VOC-steden, sultanspaleizen en een Chinees dorp. Maar ook enkele dagen genieten op een tropisch eiland.
more >

java taalreis
Taalreis Java incl. taallessen / 14 dagen.

Op reis door Java en meteen in de praktijk Indonesisch leren van je meereizende leraar. Aansluitend volg je lessen op een taalinstituut in Yogyakarta.
more >

jakarta opties
Jakarta opties : koloniaal-erfgoed wandeling

Batavia werd in 1619 door de VOC gesticht op de resten van een inheemse havenstad. Met een lokale gids ontdek je de geschiedenis van deze stad.
more >

BOGOR TOURS
west en midden java natuur
West en Midden Java rondreis natuur / 12 dagen

Java heeft een wonderschone natuur, maar soms wordt dit door de drukte wel eens over het hoofd gezien. In deze route ontdek je de natuur van Java!
more >

BANDUNG TOURS
Bandung opties
Bandung opties: koloniaal-erfgoed wandeling

‘Het Parijs van Java’, ‘de tuin van Allah’ en ‘de meest Europese stad van Indië’ zijn bijnamen die Bandung in de koloniale tijd droeg.
more >

Malabar - Papandayan trekking
Malabar-Papandayan vulkaan trekking / 4 dagen

Slapen op een theeplantage uit de Nederlandse tijd, een pittige trektocht door een uithoek van Java en wild kamperen op een actieve vulkaan.
more >

YOGYAKARTA TOURS
tempels van midden java
Midden Java: langs tempels en oudheden / 7 dagen

In Midden Java heersten ruim 1000 jaar geleden twee belangrijke vorstendommen naast elkaar; een hindoeïstisch- en een boeddhistisch koninkrijk.
more >

Java fietsreis
Java fietsreis; tempels en platteland / 4 dagen

Op de fiets verken je het platteland van Midden-Java. Je passeert de Borobudur en Prambanan, maar komt ook op afgelegen en onbekende plekken.
more >

yogyakarta opties
Yogya opties: fietsen, koken, foodtour, batikken

Leer de lokale cultuur kennen: een fietstocht door de kampongs, betjaktocht, foodie-tour, cursus batik, koken of zilver bewerken.
more >

Taal cursus
Taal cursus Yogyakarta / 7 dagen, 20 uur les

Op een taalinstituut in Yogyakarta krijg je 4 uur per dag, 5 dagen per week Indonesische les. Je kunt in een homestay verblijven, of in een hotel.
more >

MALANG TOURS
Oost-Java natuur
Oost Java: rondreis nationale parken / 6 dagen

Oost-Java: een ruig en bergachtig gebied van actieve vulkanen, nationale parken, afgelegen baaien en uitgestrekte plantages.
more >

Laatste updates