TREIN

Train  Trein 2  train seat

Hou je van reizen per trein, dan kun je in Indonesië je hart ophalen. Op het eiland Java ligt een uitgebreid spoornetwerk en reizen per trein is hier heel goed mogelijk. Op Sumatra liggen ook enkele spoorverbindingen, maar deze zijn vanwege gebrekkige voorzieningen minder geschikt om gebruik van te maken. Op andere eilanden zijn geen spoorverbindingen. 

Het voordeel van reizen per trein over het drukke Java is, dat je lange trajecten in relatief korte tijd kunt afleggen en dat het minder vermoeiend is dan reizen per auto. Daarnaast is reizen per trein veel duurzamer dan reizen per auto of vliegen. Je kunt spectaculaire treinreizen maken, met onderweg enkele van de mooiste vergezichten van het eiland. Stations en spoorbruggen stammen vaak nog uit de koloniale tijd, wat reizen per trein een extra dimensie geeft.

Op de themapagina TREINREIZEN vind je een aantal routes over Java, waarin treinritten zijn opgenomen. We hebben zelfs een paar routes samengesteld, die bijna geheel per trein worden afgelegd: een unieke manier om van Java naar Bali te reizen. Wij reserveren altijd, indien mogelijk, de executive klasse (verstelbare vliegtuigstoelen en airconditioned). Je hebt dan een comfortabele en gereserveerde stoel, er is plek voor bagage en de treincoupés zijn niet druk. In de executive klasse kun je in de trein eten en drinken bestellen. Er zijn ook toiletten aanwezig. Slaapwagons zijn er niet in Indonesie; reizen per nachttrein is daardoor niet comfortabel.

Prijzen voor treintickets zijn in het weekend en tijdens Indonesische feestdagen/vakantieperiodes hoger dan op gewone dagen. Hou er rekening mee dat de Indonesische spoorwegen treinprijzen soms onaangekondigd wijzigt. Bij grote verschillen met het oorspronkelijk begrootte bedrag kan er een naheffing plaatsvinden. Wanneer treintickets zijn geboekt geldt altijd 100% annuleringskosten. Voor het boeken van de treintickets zijn paspoortnamen en -nummers nodig. 

Ook hier geldt, neem CONTACT met ons op voor een goed advies.

Laatste updates