Java rondreis hoogtepunten / 11 dagen

Dwars door Java, het culturele hart van Indonesië. Je bezoekt de bekendste toeristische hoogtepunten van het eiland, maar daarnaast ook veel platteland, natuur, plantages en minder bekende vulkanen en tempels. Je krijgt zo een goede indruk van wat Java te bieden heeft: een juiste afwisseling van het oude en het nieuwe, de drukte en de rust. Wat betreft hotels kun je kiezen uit een standaard en een luxe variant.  

Dag 1: Vliegveld Jakarta-Bogor
Je landt op het vliegveld van Jakarta, waar de chauffeur je staat op te wachten. Van het vliegveld meteen door naar Bogor, ongeveer 2 tot 3 uur rijden. In de standaard variant verblijf je in een prettig guesthouse, gelegen op het platteland en aan een rivier. In de luxe variant verblijf je in Bogor zelf, in een comfortabel hotel met ruime tuin.

Dag 2: Bogor 
verkennen
Vandaag staat de auto met chauffeur tot je beschikking, voor deze relaxte dag. Bezoek de botanische tuin van Bogor, ga naar de lokale markt of bezoek een werkplaats waar gamelan-instrumenten of wayangpoppen worden gemaakt. Of maak een wandeling in de groene omgeving van je guesthouse (standaard variant).

Dag 3: Bogor-Bandung

Via de drukke Puncak pas, 1450 meter hoog, rijd je vandaag naar Bandung. Onderweg zijn er verschillende stopmogelijkheden: theeplantages, het Safari-park, een dependance van de botanische tuin. In de loop van de middag kom je aan in Bandung (afhankelijk van de verkeerssituatie). Je slaapt hier in een hotel met koloniaal verleden, in het oude centrum van de stad.

Dag 4: Bandung-Borobudur per trein

Per trein reis je vandaag Bandung naar Kutoarjo; misschien wel de mooiste treinrit van Indonesië. De trein slingert door een heuvelachtig landschap, met uitzichten over uitgestrekte rijstvelden en vulkaantoppen in de verte. Af en toe passeer je diepe ravijnen, via bruggen die vaak nog uit de Nederlandse tijd stammen. Je zit in de executive coupé: airconditioned, met verstelbare vliegtuigstoelen en bediening aan boord. Van Kutoarjo brengt een chauffeur je naar het hotel op het platteland bij de Borobudur (keuze uit standaard of luxe hotel).

Dag 5: Borobudur
Een vrije dag om de Borobudur en omgeving te verkennen. Pak een fiets bij het hotel om naar de tempel te fietsen, of fiets mee met een lokale gids, langs dorpjes en velden rond de tempel.

Dag 6: Via de Prambanan naar Yogyakarta

Een mooie rit vandaag, via het Prambanan tempelcomplex naar Yogyakarta. In Yogyakarta verblijf je in een prima middenklasse hotel in de leukste buurt van de stad (standaard) of een luxe hotel met koloniale sfeer (luxe variant).

Dag 7: Yogyakarta
Verken vandaag de stad Yogyakarta. De auto met chauffeur staat tot je beschikking. De historische stad, met het paleis (kraton) van de sultan en het waterpaleis wil je niet missen. Ook fort Vredenburg, uit de VOC-tijd, is interessant om te bezoeken. En wandel dan meteen over de bekendste straat van de stad: Malioboro. Of misschien wil je een kook- of batikcursus doen?  Je kunt deze opties van te voren eventueel via ons vastleggen.

Dag 8: Yogyakarta-Malang

Opnieuw een treinrit vandaag. In acht uur reis je van midden naar oost Java, naar de stad Malang. De rit is comfortabel; vliegtuigstoelen, airco en eten aan boord. Je verblijft in een prettig guesthouse, in de voormalige Nederlandse wijk (standaard variant), of in een prachtig hotel vol antiek (luxe variant).

Dag 9: Malang-Bromo
Op naar de Bromo! Wanneer je in de ochtend vertrekt uit Malang, dan heb je ’s middags al tijd om, vòòr de grote drukte, een fikse wandeling te maken door de zandvlakte, naar de actieve krater. Je slaapt deze nacht in een eenvoudig hotel op de buitenste kraterrand, met een prachtig uitzicht over de zandvlakte en de rokende vulkaan (standaard variant). Iets lager op de hellingen staat een luxer hotel (luxe variant).

Dag 10: Bromo-Kalibaru/Licin

In de vroege ochtend staat er een jeep klaar, die je naar het uitzichtpunt voor de sunrise brengt. Na afloop kun je in de zandvlakte afdalen en te voet of te paard naar de kraterrand gaan, om een blik te werpen in de rokende krater. Nadat je je spullen hebt gepakt verlaat je de Bromo en rijd je deze dag naar Kalibaru in oostelijk Java (standaard variant). Je slaapt hier in een eenvoudig, maar sfeervol hotel met een mooie tropische tuin. Bij de luxe variant slaap je in een mooi hotel in het bergdorpje Licin, met prachtige panorama's over rijstvelden en vulkanen.

Dag 11: Kalibaru/Licin-Bali

Kalibaru is een gebied met plantages van koffie, cacao, rubber en andere gewassen. Je kunt deze ochtend een plantage bezoeken voordat je naar Bali vertrek. Daarna is het ongeveer twee uur rijden naar de haven van Ketapang, waar de ferry naar Bali vertrekt. De auto gaat op de ferry en de overtocht duurt ongeveer een uur. Op Bali rijdt de chauffeur je naar jouw volgende bestemming en keert daarna terug naar Java.  

Dag 1: Jakarta-Bogor
Dag 2: Bogor
Dag 3: Bogor-Bandung
Dag 4: Bandung-Borobudur
Dag 5: Borobudur
Dag 6: Borobudur-Yogyakarta
Dag 7: Yogyakarta
Dag 8: Yogyakarta-Malang
Dag 9: Malang-Bromo
Dag 10: Bromo-Kalibaru/Licin
Dag 11: Kalibaru/Licin-drop in Bali

Prijs : 795 EURO per persoon

  • gebaseerd op 2 personen, inclusief ontbijt/laagseizoenprijzen/hotelbeschikbaarheid
  • de tour kan op maat worden gemaakt, aanpassingen zijn mogelijk. Meer informatie: KLIK HIER
  • Hotel of vervoer nodig voor of na de tour? KLIK HIER.
big_img
Map Picture

OPTIES

Dit programma sluit aan op tours vanuit:

Laatste updates