Oost Java: rondreis nationale parken / 6 dagen

Oost Java: een ruig en bergachtig gebied van actieve vulkanen, nationale parken, afgelegen baaien en uitgestrekte plantages. Hier kun je nog de oorspronkelijke natuur van Java ontdekken. Tijdens deze tour bezoek je twee geheel verschillende vulkanen en ga je schildpadden spotten op een afgelegen strand. Grote delen worden per 4WD jeep afgelegd en een deel per trein. Een avontuurlijke route, geschikt voor iedereen die van natuur houdt.  

Dag 1: Malang-Bromo
Vanaf je hotel in Malang vertrek je per 4WD jeep voor een dagtocht naar de Bromo-vulkaan. Onderweg bezoek je dorpjes, een hindoeïstische tempel en een waterval. Je rijdt via achterafweggetjes naar de zandvlakte van de Bromo. Nadat je een blik hebt geworpen in de rokende krater van de Bromo rijd je door naar je onderkomen voor deze nacht: een eenvoudig hotel, gelegen op de buitenrand van de vulkaan.

Dag 2: Bromo-Kalibaru
’s Ochtends vroeg staat er een jeep klaar om je naar het uitzichtspunt te rijden, vanwaar je de zon boven de Bromo kunt zien opkomen. Daarna pak je je spullen en verlaat je de Bromo. Een auto brengt je naar het station van Probolinggo. Hier stap je in de comfortabele trein naar Kalibaru: een prachtige rit door het groene plantage-gebied van Oost-Java. Je verblijft in een prettig en hotel in een plantage-omgeving.

Dag 3: Kalibaru-Sukamade
Opnieuw vertrek je per 4WD jeep, dit keer voor een 2-daagse trip naar Sukamade in het Meru Betiri Nationaal Park. Deze twee dagen gaat er een lokale gids mee, die het programma en ook alle maaltijden verzorgt. De rit naar de zuidkust gaat door ongerepte natuur en er is een kans dat je onderweg bijvoorbeeld neushoornvogels en makaakapen ziet. In de loop van de middag kom je aan in het dorpje Sukamade. Je verblijft hier in bijzonder eenvoudige accommodatie (koudwater-mandibak). Het avondeten wordt ter plekke bereid. ’s Avonds ga je met een beach guide naar het strand, om zeeschildpadden te spotten die hier hun eieren leggen. Er is niets fascinerender dan te zien hoe zo’n log beest zich het strand opworstelt, een kuil graaft en hier honderden eieren in legt.

Dag 4: Sukamade-Banyuwangi
Bezoek deze ochtend het schildpaddenopvangcentrum, waar eieren worden verzameld en uitgebroed. Misschien mag je helpen om kleine schildpadjes in zee uit te zetten. Na het ontbijt rijd je terug naar de bewoonde wereld. Je verblijft deze avond in een prettig hotel aan zee in de plaats Banyuwangi.

Dag 5: Banyuwangi, Ijen
Vroeg in de ochtend staat er weer een jeep klaar, dit keer om je naar de Ijen-vulkaan te rijden. Vanaf de parkeerplaats aan de voet van de vulkaan is het ongeveer anderhalf tot twee uur wandelen langs een pad dat continu stijgt. Onderweg kom je mannen tegen die grote, felgele brokken zwavel in manden dragen: eerst vanuit de krater omhoog en dan de berg weer af. Vanaf de kraterrand heb je een prachtig uitzicht over het kratermeer en de stomende en pruttelende zwavelgaten op de kraterbodem. In de loop van de dag keer je terug naar je hotel in Banyuwangi. Het is ook mogelijk om in het donker al de vulkaan te beklimmen, om het Blue Fire te zien: vulkaangas dat in het donker affakkelt. Een lokale gids + gasmaskers is dan aan te raden. Vraag ons voor meer informatie.

Dag 6: Banyuwangi-einde van de route
De route eindigt vandaag na het ontbijt. Je kunt vanuit Banyuwangi de reis vervolgen naar Bali, of bijvoorbeeld het vliegtuig nemen naar Surabaya en verder.

Dag 1: Malang-Bromo
Dag 2: Bromo-Kalibaru
Dag 3: Kalibaru-Sukamade
Dag 4: Sukamade-Banyuwangi
Dag 5: Banyuwangi
Dag 6: Einde van de routePrijs : 435 EURO per persoon

  • gebaseerd op 2 personen, inclusief ontbijt/laagseizoenprijzen/hotelbeschikbaarheid
  • de tour kan op maat worden gemaakt, aanpassingen zijn mogelijk. Meer informatie: KLIK HIER
  • Hotel of vervoer nodig voor of na de tour? KLIK HIER.
big_img
Map Picture

OPTIES

Dit programma sluit aan op tours vanuit:

Laatste updates