Malabar-Papandayan vulkaan trekking / 4 dagen

Slapen op een theeplantage uit de Nederlandse tijd, een pittige trektocht door een uithoek van Java en wild kamperen op een actieve vulkaan: dit zijn enkele onderdelen van deze afwisselende trip van 3 dagen, van Malabar over de Papandayan-vulkaan naar Garut. Een lokale gids begeleidt je en hij verzorgd ook het eten en de kampeervoorzieningen. Genieten dus van de natuur, de stilte en de indrukwekkende uitzichten over het platteland van Java.  

Dag 1: Bandung-Malabar
Vanuit Bandung word je deze dag per auto naar de theeplantage Malabar gebracht, in de bergen ten zuiden van de stad. Deze plantage werd aan het begin van de 20ste eeuw opgericht door K.A.R. Bosscha, telg van een bekende plantersfamilie, waar Hella Haase haar roman ‘De heeren van de thee’ op baseerde. De 'besaran', het voormalige woonhuis van Bosscha, functioneert tegenwoordig als zit- en eetkamer van jouw accommodatie deze avond. Achter het oude woonhuis zijn nieuwe, eenvoudige kamers bijgebouwd. Het diner nuttig je deze avond onder het portret van een strengkijkende Bosscha.


Dag 2: Malabar-kamperen Papandayan

In de ochtend word je opgehaald door de gids, die je de komende 2 dagen begeleidt. Achter op de motor rijd je langs uitgestrekte theevelden. Je bezoekt een theefabriek, waar je het productieproces kunt bekijken. Na 2 uur hobbelen over slechte wegen kom je uit bij een dorpje aan de voet van de Papandayan-vulkaan. Vanuit dit dorp begint de trektocht naar de top van de vulkaan. De wandeling naar de kampeerplek is redelijk zwaar en duurt 3 tot 4 uur. Het is wild kamperen: behalve een helder stromend beekje zijn er geen verdere voorzieningen. In de namiddag kun je nog verder omhoog klimmen, naar een hoogvlakte waar Javaans Edelweis groeit. ’s Avonds word je eten klaargemaakt bij een kampvuur. Je slaapt in een koepeltent, in een warme slaapzak, op een dun isoleermatje.

Dag 3: Kamperen Papandayan-Garut

In alle vroegte ga je vanaf de kraterrand de zonsopkomst bekijken. Terwijl de zon in de verte langzaam boven de horizon uitkomt, kijk je uit over de krater, met actieve zwavelgaten. Daarna is er tijd voor het ontbijt. Het kamp wordt opgebroken en je begint aan de afdaling naar de kraterbodem van de Papandayan. Het is een actieve vulkaan, en dat is te merken aan het borrelen en sissen van water, stoom en zwaveldampen om je heen. In 2011 was de vulkaan nog zo actief dat deze tijdelijk voor bezoekers werd afgesloten. Aan de voet van de krater staat de chauffeur met auto (en bagage) je op te wachten. Je rijdt naar Garut en verblijft hier in een aangenaam hotel, een goede plek om de vermoeidheid weg te spoelen.

Dag 4: Einde van de route
De route eindigt na het ontbijt. Vanuit Garut kun je jouw reis vervolgen; terug naar Bandung, of bijvoorbeeld naar Pangandaran of per trein naar Ypgyakarta

Dag 1: Bandung-Malabar
Dag 2: Malabar-kamperen Papandayan
Dag 3: Kamperen Papandayan-Garut
Dag 4: Einde van de routePrijs : 325 EURO per persoon

  • gebaseerd op 2 personen, inclusief ontbijt/laagseizoenprijzen/hotelbeschikbaarheid
  • de tour kan op maat worden gemaakt, aanpassingen zijn mogelijk. Meer informatie: KLIK HIER
  • Hotel of vervoer nodig voor of na de tour? KLIK HIER.
big_img
Map Picture

OPTIES

Dit programma sluit aan op tours vanuit:

Laatste updates