REISDOCUMENTEN EN VERZEKERING

Documenten

Voor Indonesie is een visum nodig. Hebt u de Nederlandse nationaliteit en verblijft u maximaal 30 dagen in het land, dan is het visum voor Indonesie gratis. U ontvangt dit bij binnenkomst in het land. Wel moet u een vliegticket kunnen overleggen, waarmee u binnen 30 dagen het land weer verlaat. Daarnaast dient uw paspoort minimaal nog 6 maanden geldig te zijn na binnenkomst in het land.

Verblijft u langer dan 30 dagen in Indonesie, dan kunt u voor $35 een visa on arrival (VOA) kopen bij binnenkomst in het land. Dit visum is 30 dagen geldig en kan 1 keer met 30 dagen worden verlengd (kosten ca. 25 euro). Hiervoor geldt echter een bureacratische procedure die enkele dagen kan duren. Handiger is om vooraf aan de reis een visum van 60 dagen bij de Indonesische ambassade in Den Haag aan te vragen, of dit via een visumbemiddelaar als ANWB (visumcentrale.nl) of het visumbureau (visum.nl) te laten doen. 

In alle gevallen geldt: uw paspoort dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn vanaf de datum van binnenkomst.

Voor meer informatie: http://visa4indonesia.nl/

Verzekering

Het is verstandig om voor jouw reis naar Indonesië een reisverzekering af te sluiten. Daarnaast kan een annuleringsverzekering ook belangrijk zeker. Dit dekt alle kosten bij een eventuele annulering vooraf, alsmede de niet genoten vakantiedagen bij het eventueel noodgedwongen afbreken van een reis.

Laatste updates