Noordkust van Java: verrassende route / 11 dagen

De noordkust van Java is een route vol historie, met VOC-steden, sultanspaleizen en een vergeten Chinees stadje. Deze verrassende route begint in hoofdstad Jakarta en bezoekt ook de historische steden Cirebon, Semarang, Lasem en Surabaya. Maar halverwege de route breng je enkele relaxte dagen door op de tropische eilandengroep Karimunjawa. 

Dag 1: aankomst in Jakarta
Een chauffeur pikt je op van het vliegveld en brengt je naar een prima hotel, vlakbij de oude stad van Jakarta, het voormalige Batavia.

Dag 2: Jakarta verkennen, daarna per auto naar Cirebon
Deze ochtend is er tijd om het oude deel van Jakarta te verkennen. Wandel over het voormalige Stadhuisplein, bezoek het oude stadhuis uit de 18de eeuw en het wajangpoppenmuseum, bekijk het laatste ophaalbruggetje en bezoek de oude haven Sunda Kelapa. Daarna rijdt de chauffeur je via de nieuwe tolwegen naar de sultansstad Cirebon. Ook hier slaap je in een prima middenklasse hotel.

Dag 3: Cirebon
Cirebon is een historische stad met verschillende gezichten. Het is een van de oudste sultanssteden van Java en tot op heden zijn er 3 paleizen en sultans in de stad. Maar Cirebon was ook een belangrijke, koloniale havenstad en je vindt in de stad dan ook nog veel koloniale gebouwen. Cirebon heeft een eigen cultuur en staat ook bekend om de bijzondere batik. Bezoek de paleizen in de stad, verwonder je over de bijzondere pleziertuinen van Sunyaragi en bezoek lokale batikateliers.

Dag 4: Cirebon-Semarang per auto
Via de nieuwe tolwegen word je vandaag naar Semarang gereden. Opnieuw verblijf je in een prima middenklasse hotel op een centrale locatie. Ga deze avond eten in het historische restaurant Toko Oen!

Dag 5: Semarang verkennen, daarna naar Jepara
De oude stad van Semarang wordt Little Holland genoemd. Het is de best bewaarde VOC-stad van Java. De laatste jaren is het centrum enorm opgeknapt en veel oude gebouwen hebben een nieuwe functie gekregen. Dwaal door de straten van de oude stad, bezoek het historische Chinatown en ga ook naar het Nederlandse ereveld Candi Baru. In de loop van de middag vertrek je naar Jepara, ca. 3 uur rijden. Je slaapt hier 1 nacht in een keurig hotel aan de rand van de stad.

Dag 6: Fast boat naar Karimunjawa
Per fast boat vaar je in ca. 2 uur naar de eilandengroep Karimunjawa. Je komt in een andere wereld terecht: palmbomen, zee, strandjes en bijna geen verkeer. Je slaapt in een hotelletje aan zee, vlakbij het grootste plaatsje op het hoofdeiland. Een heerlijke plek met prachtige sunsets.

Dag 7 en 8: Karimunjawa
Via het hotel kun je snorkeltripjes regelen naar de verschillende eilanden in de omgeving. Het hotel heeft niet meteen een strandje, maar in de buurt zijn verschillende stranden te bezoeken, waar je bijvoorbeeld achterop de motor naar toe gereden kan worden. Kun je zelf motorrijden, huur dan een motor en rijd het eiland rond, om strandjes en uitzichtpunten te ontdekken. Het ultieme eilandgevoel hier!

Dag 9: Per fast boat terug naar Jepara, per auto naar Lasem
Per fast boat keer je terug naar de haven van Jepara. Een chauffeur pikt je hier op en dan is het ca. 3 uur rijden naar het plaatsje Lasem. Ineens ben je in een hele andere cultuur: jouw hotel voor vannacht is een historisch Chinees huis, vol met Chinees antiek. Een unieke locatie!

Dag 10: Lasem verkennen, daarna per auto naar Surabaya
Met een lokale gids verken je deze ochtend de straatjes en historische gebouwen van Lasem. Lasem is verbazingwekkend Chinees, met veel karakteristieke gebouwen uit de 18de, 19de en 20ste eeuw: Chinese poorten en daken, witte muren, oude woonhuizen, kleurrijke tempels. Lasem is ook beroemd vanwege de lokale batik. Na de lunch word je in ca. 6 uur naar Surabaya gereden. Ook hier slaap je weer in een bijzonder hotel: het luxe Majapahit-hotel. Dit is het voormalige Oranjehotel en misschien wel het mooiste koloniale hotel van Indonesië!

Dag 11: Einde van de reis
Na een nachtje genieten in het prachtige Majapahit-hotel eindigt deze route langs de noordkust van Java.

Dag 1: Jakarta
Dag 2: Jakarta-Cirebon
Dag 3: Cirebon
Dag 4: Cierbon-Semarang
Dag 5: Semarang-Jepara
Dag 6: Jepara-Karimunjawa
Dag 7-8: Karimunjawa
Dag 9: Karimunjawa-Lasem
Dag 10: Lasem-Surabaya
Dag 11: einde

Prijs : 770 EURO per persoon

  • gebaseerd op 2 personen, inclusief ontbijt/laagseizoenprijzen/hotelbeschikbaarheid
  • de tour kan op maat worden gemaakt, aanpassingen zijn mogelijk. Meer informatie: KLIK HIER
  • Hotel of vervoer nodig voor of na de tour? KLIK HIER.
big_img
Map Picture

OPTIES

Dit programma sluit aan op tours vanuit:

Laatste updates