Indotracks en duurzaamheid

Een belangrijke doelstelling van Indotracks is, om duurzaamheid zoveel mogelijk toe te passen in onze bedrijfsvoering en in onze reizen. Sinds 2017 zijn we hier actief mee bezig en dit proces wordt continu geëvalueerd en bijgesteld.

In onze dagelijkse bedrijfsvoering hebben we ervoor gekozen om grotendeels een papierloos bedrijf te zijn. Bij het samenstelling van onze reizen vormt duurzaamheid ook een belangrijk aspect. Wij adviseren bijvoorbeeld om, waar mogelijk, een rechtstreekse vlucht naar Indonesië te kiezen, in plaats van een vlucht met tussenstops of transits. Wij zijn groot voorstanders van reizen per trein en zullen dit zeker in reisvoorstellen opnemen. Een treinrit is veel duurzamer dan een binnenlandse vlucht of reizen per auto. Ook in de samenwerking met onze lokale partners speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Omdat wij onze lokale agenten en ook veel van de accommodaties al vele jaren persoonlijk kennen, zijn de lijntjes hier kort. Duurzaamheid is een belangrijk aspect bij de keuze van accommodatie. Wij zijn altijd op zoek naar lokale initiatieven en excursies, die wij kunnen ondersteunen door in onze reizen op te nemen. Wij stimuleren onze lokale partners om rekening te houden met milieu-aspecten, door bijvoorbeeld zo min mogelijk single-use plastics te gebruiken. Daarnaast informeren wij onze reizigers uitgebreid over manieren om zo duurzaam mogelijk op reis te gaan (door bijvoorbeeld een refill-bottle mee te nemen en andere handige tips).

Per 1 juni 2018 compenseert Indotracks alle reizen voor CO2-uitstoot. Uit praktische overwegingen is er voor gekozen, om voor een standaardreis een vaste hoeveelheid CO2 te compenseren: 1,48 ton CO2 per persoon. Hieronder een grafiek met de verdeling per item. Het is gebaseerd op een retourvlucht Indonesië (Medan en Bali), 18 hotelovernachtingen, een binnenlandse vlucht (Medan-Yogyakarta) en 1152 auto-kilometers.De CO2-totalen zijn gebaseerd op de vlucht-calculator van ICAO, een CO2-hotelgemiddelde via bookdifferent en auto-uitstoot (0,21kg CO2 per gereden kilometer).

Boek je alleen een landprogramma bij ons? Dan compenseren wij een standaardtotaal voor auto- en accommodatiedagen en eventueel een binnenlandse vlucht. Boekt u alleen een internationaal vliegticket bij ons? Dan geven wij u de keuze om dit ticket voor CO2 te compenseren.

Heel bijzonder is dat wij onze CO2 compenseren via een project in Indonesië. CO2 kopen wij in bij de Nederlandse social enterprise CO2 Operate BV. Deze sociale onderneming heeft met lokale Indonesische partners het Gula Gula Voedselbos programma ontwikkeld: gedegradeerde hellingen rond het Singkarak-meer in West Sumatra worden herbebost door de lokale gemeenschap. Binnen 5 jaar ontstaat een bio-divers voedselbos, waar de lokale gemeenschap inkomsten uit krijgt door de oogst en verkoop van bosproducten. Voor meer info: Gula Gula Voedselbos

          

Wil je dit het project bezoeken? Dat kan zeker! Wij kunnen een bezoek aan dit bijzondere project organiseren wanneer je bijvoorbeeld in Bukittinggi bent. Je kunt dan de lokale gemeenschap ontmoeten, je eigen “compensatie” bomen planten in het bos en ook nog eens genieten van deze prachtige omgeving. Een unieke en duurzame ervaring!

 

                                                        

Laatste updates