Taalreis Java incl. taallessen / 14 dagen.

Terwijl je door het mooie landschap van Java reist, leer je van jouw meereizende taalleraar de basis van het Bahasa Indonesia: de Indonesische taal! En je kunt het meteen in de praktijk toepassen. In Yogyakarta verdiep je daarna deze basiskennis met 5 dagen Indonesische les aan een taalinstituut. Je kunt in een homestay verblijven, om het echte Indonesische leven te ervaren. Of je kiest voor een prettig hotel met zwembad.

Dag 1: Aankomst Jakarta, door naar Bogor
De chauffeur en de taalleraar halen je van het vliegveld in Jakarta op. Jullie rijden meteen door naar Bogor. Als je nog puf hebt, dan kun je meteen de eerste woordjes Indonesisch leren: Selamat datang (welkom) en terima kasih (dank je wel)!

Dag 2: Bogor
Bezoek de botanische tuin in Bogor. Maak ook een dessa-wandeling vanuit het hotel. Het hotel ligt buiten de drukte van Bogor, aan een rivier. Uiteraard ook taalles vandaag.

Dag 3: Bogor naar Bandung
Via de puncak-pas rijd je vandaag naar Bandung. Onderweg uitgestrekte theeplantages: een goede gelegenheid voor foto-stops. In de auto heb je ook weer Indonesische les. Je slaapt in een historisch hotels, midden in de oude stad van Bandung.

Dag 4: Bogor naar Pangandaran
Een lange dag vandaag, maar een prachtige route. Je passeert enkele van de mooiste rijstterrassen van Java en bezoekt ook het traditionele dorp Kampung Naga.

Dag 5: Pangandaran
Verken de omgeving van Pangandaran samen met je chauffeur: het nationaal park, de Green Canyon, baaien in de buurt. Pangandaran is een vissersdorp dus verse vis eten op de vismarkt is een aanrader. En uiteraard ook nog een uurtje taalles.

Dag 6: Pangandaran naar Borobudur
Een reisdag die deels door binnenwegen gaat en deels de bergen in naar de Borobudur. Het eerste deel van de dag is vlak, het laatste deel slingert door de bergen. Stop bij een markt in een dorpje, bij een uitzicht over rijstvelden of gewoon om even de benen te strekken. Je slaapt in een hotelletje tussen de rijstvelden, op een kilometer afstand van de Borobudur.

Dag 7: Borobudur naar Yogyakarta
Per fiets kun je deze ochtend naar de Borobudur. Je hebt ruim de tijd om de tempel te bezoeken. Je kunt de fiets ook gebruiken om de mooie omgeving te verkennen. In de middag rijdt de chauffeur je naar Yogyakarta. Je verblijft de komende week bij een Indonesische familie in jouw homestay of in een kleinschalig hotel met zwembad.

Dag 8: 1ste lesdag
Dagelijks krijg je 4 uur les op een taalinstituut in de stad. Je wordt 's ochtends opgehaald en 's middags teruggebracht (inclusief). Het zijn individuele lessen: je hebt dus jouw eigen leraar. 's Middags heb je tijd om de prettige stad Yogyakarta verder te verkennen.

Dag 9: 2de lesdag

Dag 10: 3de lesdag

Dag 11: 4de lesdag

Dag 12: 5de lesdag

Dag 13: vrije dag
Vandaag heb je tijd om alle indrukken te verwerken en afscheid te nemen van mensen en plekken in Yogyakarta. 

Dag 14: einde van de taalreis
Vervolg je reis door Indonesie: reis verder naar Oost-Java of vlieg naar Sumatra, Sulawesi of Bali (exclusief).

Dag 1: Aankomst Jakarta, Bogor
Dag 2: Bogor
Dag 3: Bogor - Bandung
Dag 4: Bandung - Pangandaran
Dag 5: Pangandaran
Dag 6: Pangandaran - Borobudur
Dag 7: Borobudur - Yogyakarta
Dag 8 - 12: Yogyakarta, lesdagen
Dag 13: Yogyakarta
Dag 14: einde taalreis


Prijs : 1170 EURO per persoon

  • gebaseerd op 2 personen, inclusief ontbijt/laagseizoenprijzen/hotelbeschikbaarheid
  • de tour kan op maat worden gemaakt, aanpassingen zijn mogelijk. Meer informatie: KLIK HIER
  • Hotel of vervoer nodig voor of na de tour? KLIK HIER.
big_img
Map Picture

OPTIES

Dit programma sluit aan op tours vanuit:

Laatste updates