<< eiland : Java | thema's : Treinreizen Indonesië

Java: Lange treinreis / 15 dagen

Per trein van West- naar Oost-Java reizen: hoe bijzonder is dat! Je bezoekt bekende plekken, maar gaat ook van de gebaande paden af. Wat denk je van de langste spoortunnel van Java per boemeltrein, spoorbruggen uit de koloniale tijd over diepe kloven en kleine stationnetjes waar zelden buitenlanders komen. Een avontuurlijke route!

Dag 1: Jakarta aankomst, door naar Bogor
Een chauffeur pikt je op het vliegveld in Jakarta op. Jullie rijden meteen door naar Bogor. Bijkomen in een mooie tropische tuin aan een rivier.

Dag 2: Bogor
Vandaag kun je de botanische tuin van Bogor bezoeken. Maak ook een dessa-wandeling rond het hotel!

Dag 3: Bogor per trein naar Sukabumi
Per executive trein reis je van Bogor naar Sukabumi; een rit van ca. 1,5 uur. Je verblijft de komende 2 nachten in een guesthouse tussen de rijstvelden. Een stille plek op het platteland.

Dag 4: Sukabumi
Wandel door de rijstvelden, bezoek een schooltje in de dorp, geniet van het zwembad of volg een kook workshop in het guesthouse.

Dag 5: Sukabumi per trein naar Bandung
Met een boemeltrein reis je vandaag van Sukabumi dwars door de bergen en langs theeplantages naar Cianjur. Je passeert de 686 meter lange spoortunnel Lampegan. Een chauffeur brengt je van Cianjur naar Bandung.

Dag 6: Bandung
Vanuit het historische hotel waar je verblijft kun je de oude stad van Bandung verkennen. Wij kunnen optioneel een historische stadswandeling organiseren.

Dag 7: Bandung per trein naar Yogyakarta
Dit is een van de mooiste treinritten over Java: een rit van 8 uur per executive trein. Het eerste deel van de rit slingert de trein door de bergen en heb je prachtige vergezichten. Het tweede deel volgt de zuidkust van Java.

Dag 8 en 9: Yogyakarta
Een auto met chauffeur staat 2 dagen voor je klaar. Bezoek de tempels Borobudur en Prambanen, en de oude stad van Yogyakarta met het paleis van de sultan, het waterpaleis en de Malioboro-straat. Hier staan nog veel gebouwen uit de Nederlandse tijd.

Dag 10: Yogyakarta per trein naar Blitar
Per executive trein reis in 5 uur door een voornamelijk vlak landschap van Yogyakarta naar Blitar. Onderweg zie je uitgestrekte rijstvelden en suikerrietplantages.

Dag 11: Blitar
Je slaapt in een prachtig, historisch hotel. Een chauffeur staat vandaag klaar om jullie naar de tempels van Penataran te brengen. Bezoek ook het mausoleum van Sukarno,

Dag 12: Blitar per trein naar Malang
Per executive trein reis je in een kleine 2 uur door de bergen naar Malang. Je verblijft in een guesthouse, midden in de Nederlandse wijk in deze historische stad. Bezoek de vogeltjesmarkt, Toko Oen en Kampung Pelangi: de gekleurde woonwijk die je vanuit de trein al kon zien.

Dag 13: Malang naar Bromo
Door een chauffeur word je in ca. 4 uur naar je hotelletje op de rand van de Bromo-vulkaan gereden. Wandel deze middag al dwars door de zandvlakte naar de actieve krater. Het is er nog heerlijk rustig!

Dag 14: Bromo sunrise, per trein naar Banyuwangi
Per jeep ga je deze ochtend in het donker naar het hoogste punt, vanwaar je de zonsopkomst kan zien. Vaak een druk moment, maar ook een indrukwekkend uitzicht. Daarna stap je in Probolinggo op de executive trein naar Banyuwangi: een prachtige rit van ca. 4,5 uur door een groen en bergachtig landschap.

Dag 15: einde van de lange treinreis
Je bent nu op het oostelijke puntje van Java. Je kunt de reis voortzetten door per ferry naar Bali over te steken. Wij kunnen het vervoer regelen naar jouw volgende bestemming op Bali.

Dag 1: Aankomst Jakarta - Bogor
Dag 2: Bogor
Dag 3: Bogor - Sukabumi
Dag 4: Sukabumi
Dag 5: Sukabumi - Bandung
Dag 6: Bandung
Dag 7: Bandung-Yogyakarta
Dag 8 en 9: Yogyakarta
Dag 10: Yogyakarta - Blitar
Dag 11: Blitar
Dag 12: Blitar - Malang
Dag 13: Malang-Bromo
Dag 14: Bromo - Banyuwangi
Dag 15: einde reis

Prijs : 1090 EURO per persoon

  • gebaseerd op 2 personen, inclusief ontbijt/laagseizoenprijzen/hotelbeschikbaarheid
  • de tour kan op maat worden gemaakt, aanpassingen zijn mogelijk. Meer informatie: KLIK HIER
  • Hotel of vervoer nodig voor of na de tour? KLIK HIER.
big_img
Map Picture

OPTIES

Dit programma sluit aan op tours vanuit:

Laatste updates