<< eiland : Bali | thema's : Fietsen in Indonesië

Ubud opties: fietsen, tempels, koken, raften

Tijdens een verblijf in Ubud kun je van tevoren enkele interessante excursies vastleggen. Doe een workshop koken, ga fietsen in de binnenlanden, bezoeken enkele van de mooiste tempels of ga raften op de Ayung-rivier. Het is de perfecte manier om meer van de natuur en cultuur te ervaren.

*Fietstrip van de Baturvulkaan naar Ubud 
Deze fietstrip geeft je de mogelijkheid om Bali op een hele andere manier te ervaren. ‘s Ochtends word je bij je hotel opgehaald door de fiets-crew. Per auto rijd je in ongeveer een uur omhoog naar de Batur-vulkaan. Je kunt eerst nog even genieten van het uitzicht op de vulkaan en het kratermeer. Met de auto rijd je vervolgens een stukje de berghelling af, naar het startpunt van de fietstocht. De mountainbikes staan hier al voor je opgesteld. Je krijgt een fietshelm, drinkwater en een korte uitleg over het hoe en wat tijdens het fietsen (links rijden!!). Vervolgens stap je op je fiets en zoef je naar beneden. Je daalt voornamelijk af, over rustige binnenwegen. Onderweg stop je bij sawahs en midden in traditionele dorpjes, je bekijkt een Balinees huis en fietst over een irrigatiesluis. Volop foto-momenten dus, en de gids kan uitleg geven over zaken die je onderweg ziet. Tegen het einde van de rit mag je een paar keer ‘in de beugels’, voor enkele korte, steile klimmetjes. Na ongeveer 3 uur fietsen arriveer je in een dorp net buiten Ubud, het eindpunt van deze tocht. Een heerlijke Balinese maaltijd wacht hier in een traditioneel woonhuis. Dit is een join-in tour, dus er kunnen meerdere deelnemers zijn.

*Kook workshop
De dag start zoals voor de meeste huisvrouwen in Bali: met een bezoek aan de markt. Met jouw kok voor vandaag ga je eerst inkopen doen op de markt en leer je alles over kruiden, groenten en de verschillende soorten rijst. Vervolgens rijden jullie naar het Balinese huis waar jullie deze ochtend gaan koken. Je leert de fijne kneepjes van de Balinese keuken, en gaat gezamenlijk een maaltijd gereedmaken. Het eindresultaat is jullie lunch! Dit is een join-in tour, dus er kunnen meerdere deelnemers zijn.

*Bezoek aan de mooiste tempels
Met een chauffeur rijd je deze ochtend naar enkele van de meest interessante tempels in de buurt van Ubud. Via de rijstvelden van Tegallallang bezoek je eerst de tempel Tirta Empul: de tempel van de heilige bron. Het is een belangrijke tempel, waar altijd wel Balinese gelovigen zich baden in het heilige water. Vervolgens ga je naar de tempel Gunung Kawi: de tempel van de groene vallei. Het is een lange trap naar beneden, tot aan de rivier, beneden in het dal. Aan weerszijden van de rivier zijn hier in de 11de eeuw grafmonumenten in de rotsen uitgehakt; een unieke plek!

*Halve dag raften

Bij het raften zijn de ‘rapids’ niet zo heel heftig, maar de combinatie van een prachtige jungle waar je door heen peddelt en het op en neer dansen van je raft, maken het een leuk avontuur voor een halve dag. De auto haalt je ’s ochtends bij je hotel op en rijd je vervolgens naar het startpunt voor het raften. Er zijn ter plekke kleedhokken aanwezig, waar je je kan omkleden. Kleding en andere zaken die je niet meeneemt tijdens het raften gaan met de auto naar het eindpunt. Vooraf aan het raften krijg je alle benodigdheden: helm, zwemvest, peddels, een korte instructie, je raftgids en natuurlijk de rubberen boot. Aan het eindpunt van de raftroute kun je je douchen en omkleden. Handdoeken zijn aanwezig. Ook een lunch is inbegrepen! Het totale traject is circa 12 km en je bent ongeveer 2 uur op het water.
 


Prijs : 40 EURO per persoon

  • gebaseerd op 2 personen, inclusief ontbijt/laagseizoenprijzen/hotelbeschikbaarheid
  • de tour kan op maat worden gemaakt, aanpassingen zijn mogelijk. Meer informatie: KLIK HIER
  • Hotel of vervoer nodig voor of na de tour? KLIK HIER.
big_img
Map Picture

OPTIES

Dit programma sluit aan op tours vanuit:

Laatste updates