Nusa en Gili eilandhoppen / 10 dagen

Eilandhoppen rond Bali en Lombok: je bezoekt de eilanden Nusa Lembongan en Nusa Penida bij Bali en de eilanden Gili Air en Gili Asahan bij Lombok. Hier vind je het ultieme tropisch-eiland gevoel: witte stranden, hoge kliffen, palmbomen, blauwe zee en koraalriffen voor de kust, gevuld met kleurrijke, tropische vissen en zeeschildpadden. En wie weet snorkel je wel met reuzenmanta's. 

Dag 1: Bali naar Nusa Lembongan
Per fast boat vaar je in een half uur over van Sanur naar het eiland Nusa Lembongan. Een transfer brengt je naar het strand van Jungut Batu, waar je in een prettig, kleinschalig standaard hotel direct aan het strand verblijft. 

Dag 2: Nusa Lembongan
Vandaag kunnen je genieten van de zee, het strand en het verdere eiland. Het is mogelijk om een boottochtje te maken door een mangrove-bos aan de noordkant van het eiland. Of bezoek de baaien en stranden die rond het eiland liggen, zoals Secret Beach, Sandy Bay of Dream Beach. Via de gele brug steek je over naar het buureiland Nusa Ceningan, waar ook baaien, klliffen en verborgen stranden zijn. Je kunt je per auto of achter op de motor laten rondrijden of eventueel zelf een motor huren. 

Dag 3: Nusa Lembongan naar Nusa Penida
Een bootje brengt jullie vandaag van Nusa Lembongan naar de grote buur Nusa Penida. Het is ca. 15-30 minutn varen. Jullie hotel ligt in de buurt van de baai en het strand Chrystal Bay: een mooi strand van waaruit je ook kunt snorkelen op koraalriffen voor de kust. Je verblijft in een prettig standaard hotel, niet ver verwijderd van de haven.

Dag 4: Dagtrip op Nusa Penida
Met een chauffeur maak je vandaag een tochtje per auto over het eiland. Je bezoekt bekende plekken als Atuh Beach, Kelingking Beach en Broken Beach. Bezoek de spectaculaire uitzichtpunten, of maak de afdaling per trap naar het strand beneden in de baai. Hiervoor moet je geen hoogtevrees hebben! Maar de uitzichtpunten zijn de moeite van de trip al waard. Als je kunt motorrijden (rijbewijs verplicht), dan kun je deze dagtrip ook overslaan en zelf een motor huren en erop uittrekken.

Dag 5: Nusa Penida
Een vrije dag vandaag. Misschien wil je gaan snorkelen bij Chrystal Bay of op zoek gaan naar reuzenmanta's voor de kust. Of verken het eiland verder: de noordkust heeft geen kliffen en ziet er heel anders uit, er is een bijzondere Balinese tempel in een grot en er zijn nog meer indrukwekkende kliffen met spannende afdalingen!

Dag 6: Nusa Penida naar Gili Air
Per fast boat reizen jullie vandaag via Padangbai (afhankelijk van het vaarschema) naar het eiland Gili Air voor de kust van Lombok. De oversteek duurt ca. 2 uur. Ook hier slaap je weer in prettige, kleinschalige accommodatie met een mooi zwembad en niet ver van zee.

Dag 7: Gili Air
De Gili-eilanden zijn heerlijk om te relaxen. Gili Air is 5km in het rond en je kunt in ca. 1 uur rond het eiland lopen. Rondom is er strand, een blauwe zee en er zijn veel snorkel-mogelijkheden. Het is ook mogelijk ter plekke een snorkeltrip te boeken, waarbij ja de 3 Gili-eilanden bezoekt en snorkelt vanaf de boot. Grote kans dat je zeeschildpadden ziet! Op Gili Air zijn voldoende restaurantjes en barretjes om ook 's avonds een gezellige tijd te hebben.

Dag 8: Gili Air naar Gili Asahan
Van de Gili-eilanden in het noordwesten van Lombok reis je vandaag naar de Gili-eilanden in het zuidwesten. Eerst per boot naar het vaste land van Lombok, dan per auto met chauffeur via een mooie kustroute naar het haventje Kores in de zuidwestelijke punt (ca. 2,5 uur rijden) en tenslotte nog eens 20 minuten varen in een klein bootje naar het eiland Gili Asahan. En dan ben je ook wel op een bijzondere plek gearriveerd: een stil eiland, een ecohotel meteen aan zee en een huisrif voor de deur.

Dag 9: Gili Asahan
Een vrije dag op Gili Asahan. Je kunt vanuit het hotel gaan snorkelen, of boek een snorkeltrip naar koraalriffen rond eilanden in de buurt. Wandel naar het enige dorpje op het eiland: het bestaat uit enkele tientallen huizen, een handjevol accommodaties, een moskee, een lagere school en een oude parelkwekerij. Meer is er niet op het eiland!

Dag 10: Gili Asahan naar Bali
Een fast boat brengt jullie vandaag terug naar Bali. Een transfer zet jullie vervolgens af bij jullie volgende bestemming. Hiermee eindigt deze bijzondere eilandhoppen-trip.

Dag 1: Bali naar Nusa Lembongan
Dag 2: Nusa Lembongan
Dag 3: Nusa Lembongan naar Nusa Penida
Dag 4: Nusa Penida, dagtrip
Dag 5: Nusa Penida
Dag 6: Nusa Penida naar Gili Air
Dag 7: Gili Air
Dag 8: Gili Air naar Gili Asahan
Dag 9: Gili Asahan
Dag 10: Gili Asahan naar Bali

Prijs : 750 EURO per persoon

  • gebaseerd op 2 personen, inclusief ontbijt/laagseizoenprijzen/hotelbeschikbaarheid
  • de tour kan op maat worden gemaakt, aanpassingen zijn mogelijk. Meer informatie: KLIK HIER
  • Hotel of vervoer nodig voor of na de tour? KLIK HIER.
big_img
Map Picture

OPTIES

Dit programma sluit aan op tours vanuit:

Laatste updates