Sumatra: uitgebreide rondreis / 15 dagen

Deze complete rondreis over Sumatra laat je in een redelijk rustig tempo een aantal van de mooiste plekken van Sumatra zien. De reis start in Medan, Noord Sumatra en eindigt in Padang, West Sumatra. En tussen deze plaatsen in kom je op het platteland, in de bergen, op een bounty-strandje en in de jungle. Kortom, een super gevarieerde rondreis!  

Dag 1: Aankomst Medan-transfer Bukit Lawang
Aankomst in Medan en transfer naar Bukit Lawang, een rit van ongeveer 4 uur. Een flink stuk rijden dus, maar dan kom je ook ergens: Je hotel ligt aan een rivier en op de rand van het tropisch regenwoud (Gunung Leuser National Park). Een sfeervol eco-hotel, maar met eenvoudige faciliteiten (fan met klamboe, koudwaterdouche of traditionele mandibak)

Dag 2: Bukit Lawang
Orang-oetans spotten vandaag! Je maakt een trekking van ongeveer 3 uur door het nationaal park en daarna zak je in een autoband de rivier af (tuben). Deze activiteiten doe je samen met een lokale gids. 

Dag 3: Bukit Lawang-Brastagi
Vandaag een reisdag van Bukit Lawang, via Medan de binnenlanden in naar het bergstadje Brastagi. Het ligt in een tuinbouwgebied op ongeveer 1300 meter hoogte. ‘s Avonds kan het er dus flink afkoelen. Je overnacht in een goed hotel met zwembad. Bezoek deze middag de lokale fruitmarkt of een boeddhistische tempel!    

Dag 4: Brastagi-Samosir/Tobameer
In de omgeving van Brastagi liggen verschillende dorpen van het Karo Batakvolk. Hier vind je nog de imposante traditionele woonhuizen. Op weg naar Prapat kun je stoppen om deze te bekijken. Bezoek ook de Sipisopiso-waterval, vanwaar je een eerste blik op het Tabomeer hebt. Vanaf Prapat vaar je met een lokale boot naar je hotel op het eiland Samosir: een mooi complex gelegen aan het Tobameer.  

Dag 5. Samosir/Tobameer – fietstocht 
Deze ochtend stap je samen met een lokale gids op de fiets voor een leuke fietstocht over het platteland van het eiland Samosir. Onderweg is er veel te zien; boeren op de velden, schoolkinderen in uniform, familiegraven midden in het veld, tradtionele familiehuizen en natuurlijk vaak een mooi uitzicht op het Tobameer. 

Dag 6: Samosir/Tobameer
Vrije dag om Samosir eiland verder te verkennen: wandelen, fietsen, of per motor of auto met chauffeur (deze is beschikbaar). Vergeet niet een frisse duik te nemen in het Tobameer. 

Dag 7: Samosir/Tobameer-Padang Sidempuan
De eerste van twee lange reisdagen over een weg die de mooie naam Trans Sumatra Highway heeft: een smalle weg van twee banen, deels in slechte staat, die je door de hart van Sumatra brengt. Een prachtige route, met onderweg veel mogelijkheden om te stoppen: markten, dorpjes, rijstvelden, plantages van rubber, koffie, ananas, cacao, etc. Je overnacht in een standaard hotel in Padang Sidempuan.  

Dag 8: Padang Sidempuan; tocht olifantenreservaat Barumun
Deze ochtend word je opgehaald door een jeep. De chauffeur en gids brengen je naar het olifantenreservaat Barumun Nagari. In dit bijzondere park worden olifanten opgevangen die uit gevangenschap komen. Ze kunnen hier weer vrij rondlopen en worden waar nodig verzorgd. Als bezoeker kun je deze prachtige beesten observeren (er is geen fysiek contact tussen bezoekers en olifanten) en ook maar je een jeeprit door de mooie omgeving. Wellicht zie je nog andere dieren als neushoornvogels, makaken en gibbons.

Dag 9: Padang Sidempuan-Bukittinggi
Vandaag vervolg je de route over de Trans Sumatra Highway, op weg naar Bukittinggi. Onderweg passeer je de evenaar. Je bent dan al in de provincie West Sumatra, het land van de Minangkabau. Hoewel islamitisch, heeft dit volk opvallend genoeg een matrilineaire en matriarchale cultuur: de vrouw is hier de baas! In Bukittinggi verblijf je in een leuke eco-lodge, iets buiten de stad, dichtbij de natuur.  

Dag 10: Bukittinggi – trekking Sianok-vallei
Trek vandaag je wandelschoenen aan en maak met een lokale gids een trekking van 4 uur door de Sianok-vallei, naar het zilverwerkdorpje Kota Gadang. Je wandelt door het ‘karbauwen-gat’, door stukken jungle en over dijkjes door de rijstvelden. Op de achtergrond zie je de 3000 meter hoge vulkanen Singgalang en Merapi. In de middag heb je tijd om naar de markt van Bukittinggi te gaan en het stadje verder te verkennen. Vergeet niet om het heerlijke eten van de Padang-keuken te proberen.  

Dag 11: Bukittinggi-Harauvallei, inclusief fietstocht
Met de auto word je deze ochtend naar het startpunt van de fietstocht gebracht, iets buiten Bukittinggi. De gids staat hier klaar met de mountainbikes. Je maakt een mooie fietstocht door een vlak gebied: dorpjes, rijstvelden, ambachten onderweg, nog veel traditionele, houten huizen met de puntdaken. Aan het einde van de fietsrit is een lunch inclusief en daarna stap je weer in de auto op weg naar de Harau-vallei. Je overnacht in een homestay, met uitzicht op een steile rotswand met waterval.  

Dag 12: Harau; koken en wandelen
Vandaag doe je eerst een kookcursus met jouw gastvrouw van het guesthouse. Je gaat inkopen doen en leert daarna de geheimen van de Minang-keuken. In de middag ga je met een gids wandelen in de Harau vallei (ca. 2 uur).  

Dag 13: Harau-Rimba Ecolodge
Je verlaat het Minang-hoogland en daalt af naar de westkust van Sumatra. De laatste paar dagen van de reis breng je door aan zee, in een baai iets ten zuiden van hoofdstad Padang. Aan een verlaten strandje en in een eenvoudige, maar sfeervolle ecolodge kun je hier genieten van zon, zee en natuur. Er is ook de mogelijkheid van een verblijf in een exclusiever resort op het bounty-eiland Cubadak (duurdere optie), gelegen in dezelfde streek.

Dag 14: Rimba Ecolodge
Geniet deze dag van het strand en de zee. Optioneel kun je tochtjes maken naar eilandjes voor de kust, waar je goed kunt snorkelen. Of bezoek per boot een waterval en dorpjes in de buurt van de ecolodge.    

Dag 15: Rimba Ecolodge-vliegveld Padang

Transfer van Rimba Ecoldge naar het vliegveld van Padang.   

Dag 1: Medan-Bukit Lawang
Dag 2: Bukit Lawang
Dag 3: Bukit Lawang-Brastagi
Dag 4: Brastagi-Samosir
Dag 5: Samosir
Dag 6: Samosir
Dag 7: Samosir-Padang Sidempuan
Dag 8: Padang Sidempuan (Barumun Nagari)
Dag 9: Padang Sidempuan-Bukittinggi
Dag 10: Bukittinggi
Dag 11: Bukittinggi-Harau-vallei
Dag 12: Harau-vallei
Dag 13: Harau-vallei-Rimba Ecolodge
Dag 14: Rimba Ecolodge
Dag 15: Rimba Ecolodge-vliegveld Padang
 

Prijs : 1050 EURO per persoon

  • gebaseerd op 2 personen, inclusief ontbijt/laagseizoenprijzen/hotelbeschikbaarheid
  • de tour kan op maat worden gemaakt, aanpassingen zijn mogelijk. Meer informatie: KLIK HIER
  • Hotel of vervoer nodig voor of na de tour? KLIK HIER.
big_img
Map Picture

OPTIES

Dit programma sluit aan op tours vanuit:

Laatste updates