Sumatra; uitgebreide rondreis / 15 dagen

Deze complete rondreis over Sumatra laat je in een redelijk rustig tempo een aantal van de mooiste plekken van Sumatra zien. De reis start in Medan, Noord Sumatra en eindigt in Padang, West Sumatra. En tussen deze plaatsen in kom je op het platteland, in de bergen, op een bounty-strand en in de jungle. Kortom, een super gevarieerde rondreis!  

Dag 1: Aankomst Medan-transfer Bukit Lawang
Aankomst in Medan en transfer naar Bukit Lawang, een rit van ongeveer 4 uur. Een flink stuk rijden dus, maar dan kom je ook ergens: Je hotel ligt aan een rivier en op de rand van het tropisch regenwoud (Gunung Leuser National Park). Een sfeervol eco-hotel, maar met eenvoudige faciliteiten (fan met klamboe, koudwaterdouche of traditionele mandibak).  

Dag 2: Bukit Lawang
Orang-oetans spotten vandaag! Je maakt een trekking van ongeveer 3 uur door het nationaal park en daarna zak je in een autoband de rivier af (tuben). Deze activiteiten doe je samen met een lokale gids.  

Dag 3: Bukit Lawang-Brastagi
Vandaag een reisdag van Bukit Lawang, via Medan de binnenlanden in naar het bergstadje Brastagi. Het ligt in een tuinbouwgebied op ongeveer 1300 meter hoogte. ‘s Avonds kan het er dus flink afkoelen. Je overnacht in een goed hotel met zwembad. Bezoek deze middag eventueel de lokale fruitmarkt.  

Dag 4: Brastagi-Samosir/Tobameer
In de omgeving van Brastagi liggen verschillende dorpen van het Karo Batakvolk. Hier vind je nog de imposante traditionele woonhuizen. Op weg naar Prapat kun je stoppen om deze te bekijken. Bezoek ook de Sipisopiso-waterval, vanwaar je een eerste blik op het Tabomeer hebt. Vanaf Prapat vaar je met een lokale boot naar je hotel op het eiland Samosir: een mooi complex gelegen aan het Tobameer.  

Dag 5: Samosir/Tobameer
Vrije dag om Samosir eiland te verkennen: wandelen, fietsen, of per motor of auto met chauffeur (lokaal te huren). Vergeet niet een frisse duik te nemen in het Tobameer.  

Dag 6. Samosir/Tobameer – fietstocht

Deze ochtend stap je samen met een lokale gids op de fiets voor een leuke fietstocht over het platteland van het eiland Samosir. Onderweg is veel te zien; boeren op de velden, schoolkinderen in uniform, familiegraven midden in het veld, tradtionele familiehuizen en natuurlijk vaak een mooi uitzicht op het Tobameer.  

Dag 7: Samosir/Tobameer-Padang Sidempuan

De eerste van twee lange reisdagen over een weg die de mooie naam Trans Sumatra Highway heeft: een smalle weg van twee banen, deels in slechte staat, die je door de hart van Sumatra brengt. Een prachtige route, met onderweg veel mogelijkheden om te stoppen: markten, dorpjes, rijstvelden, plantages van rubber, koffie, ananas, cacao, etc. Je overnacht in een eenvoudig maar sfeervol hotel in Sipirok.  

Dag 8: Padang Sidempuan; tocht olifantenreservaat Barumun

Deze ochtend word je opgehaald door een jeep. De chauffeur en gids brengen je naar het olifantenreservaat Barumun Nagari. In dit bijzondere park worden olifanten opgevangen die in gevangenschap zijn geweest. Ze kunnen hier vrij rondlopen en worden daar waar nodig verzorgd.      

Dag 9: Padang Sidempuan-Bukittinggi
Vandaag vervolg je de route over de Trans Sumatra Highway, op weg naar Bukittinggi. Onderweg passeer e evenaar. Je bent dan al in de provincie West Sumatra, het land van de Minangkabau. Hoewel islamitisch, heeft dit volk opvallend genoeg een matrilineaire en matriarchale cultuur. In Bukittinggi verblijf je in een leuke eco-lodge, iets buiten de stad, dichtbij de natuur.  

Dag 10: Bukittinggi – trekking Sianok-vallei

Trek vandaag je wandelschoenen aan en maak met een lokale gids een trekking van 4 uur door de Sianok-vallei, naar het zilverwerkdorpje Kota Gadang (zie Bukittinggi opties). Je wandelt door het ‘karbauwen-gat’, door stukken jungle en over dijkjes door de rijstvelden. Op de achtergrond zie je heel vaak de 3000 meter hoge vulkaan Singgalang. In de middag heb je tijd om naar de indrukwekkende markt van Bukittinggi te gaan. Vergeet niet om het heerlijke eten van de Padang-keuken te proberen.  

Dag 11: Bukittinggi-Harauvallei, inclusief fietstocht
Met de auto word je deze ochtend naar het startpunt van de fietstocht gebracht, iets buiten Bukittinggi. De gids staat hier klaar met de mountainbikes. Je maakt een mooie fietstocht door een vlak gebied: dorpjes, rijstvelden, ambachten onderweg, nog veel traditionele, houten huizen met de puntdaken. Aan het einde van de fietsrit stap je weer in de auto en word je naar de Harau-vallei gebracht. Je overnacht in een homestay, met uitzicht op een steile rotswand met waterval.  

Dag 12: Harau; koken en wandelen

Vandaag doe je eerst een kookcursus met jouw gastvrouw van het guesthouse. Je gaat inkopen doen en leert daarna de geheimen van de Minang-keuken. In de middag ga je met een gids wandelen in de Harau vallei (ca. 2 uur).  

Dag 13: Harau-Rimba Ecolodge

Je verlaat het hoogland van de Minang en je daalt af naar de kust. Een stuk onder de hoofdstad Padang breng je de laatste dagen van je reis door aan het strand in een kleine, eenvoudige ecolodge. In plaats van de ecolodge kun je er ook voor kiezen om iets verder van de bewoonde wereld te verblijven op een kleine bounty-eiland voor de kust. Deze optie is wel duurder.  

Dag 14: Rimba Ecolodge

Geniet deze dag van het strand en de zee. Je kunt snorkelen voor de kust, maar je kunt ook op onderzoek in het oerwoud in de omgeving.  

Dag 15: Rimba Ecolodge-vliegveld Padang
Transfer van Rimba Ecoldge naar het vliegveld van Padang (1,5 uur rijden).   

Dag 1: Medan-Bukit Lawang
Dag 2: Bukit Lawang
Dag 3: Bukit Lawang-Brastagi
Dag 4: Brastagi-Samosir
Dag 5: Samosir
Dag 6: Samosir
Dag 7: Samosir-Padang Sidempuan
Dag 8: Padang Sidempuan (Barumun Nagari)
Dag 9: Padang Sidempuan-Bukittinggi
Dag 10: Bukittinggi
Dag 11: Bukittinggi-Harau-vallei
Dag 12: Harau-vallei
Dag 13: Harau-vallei-Rimba Ecolodge
Dag 14: Rimba Ecolodge
Dag 15: Rimba Ecolodge-vliegveld Padang

Prijs : 1047 EURO per persoon

  • gebaseerd op 2 personen, inclusief ontbijt/laagseizoenprijzen/hotelbeschikbaarheid
  • de tour kan op maat worden gemaakt, aanpassingen zijn mogelijk. Meer informatie: KLIK HIER
  • Hotel of vervoer nodig voor of na de tour? KLIK HIER.
big_img
Map Picture

OPTIES

Dit programma sluit aan op tours vanuit:

Laatste updates