Mentawai, op stap met jagers en medicijnmannen

Mentawai is een eilandengroep voor de kust van Padang. Op het hoofdeiland Siberut leer je de lokale bevolking kennen en maak je een pittige trekking naar verschillende dorpen in de binnenlanden. Trek op met medicijnmannen (sikerei) en leer jagen met gifpijlen. Je slaapt in traditionele huizen (uma) en eet het beste dat het regenwoud en de oceaan te bieden heeft. De lokale bevolking leeft ècht nog dicht bij de natuur. Verwacht geen luxe: badderen doe je in de rivier of onder een waterval en je slaapt op een matrasje onder een klamboe. Maar het is gegarandeerd de trip van je leven.

Dag 1
Padang naar Siberut, door naar Buttui
Stap in Padang op de veerboot naar Siberut. De veerboot vaart op donderdag, zaterdag en dinsdag. Dit programma gaat uit van een start op donderdag: de overtocht duurt dan ongeveer 4 uur. Na aankomst op Siberut wordt de tocht voortgezet in een kano: zo'n 4 uur varen over de Rereiket-rivier naar het dorp Buttui

Dag 2 Buttui
Vandaag leer je lendendoeken maken van boombast, en gifpijlen van natuurlijk gif. Let ook op de bijzondere tatoeages van de lokale bevolking: het zetten van tatoeages is een lokale traditie. Uiteraard eet je vandaag mee met de lokale bevolking.

Dag 3 Buttui - Madobag - Attabai
Start deze ochtend op tijd, voor een trekking van 5 tot 6 uur. De route gaat over een berg en dwars door de jungle, via het dorpje Madobag naar Attabai. Het is een behoorlijk intensieve wandeling, waarvoor een goede conditie nodig is. Leer hoe je de sagopalm kunt verwerken tot brood.

Dag 4 Attabai
In Attabai ga je jagen met lokale mannen. Help de medicijnmannen bij de voorbereidingen voor de ceremonie en leer meer over traditionele geneeskunde. Als voorbereiding wordt er ook een varken geofferd, dat later voor liefhebbers bij het feestmaal wordt geserveerd. Na de ceremonie gaat men dansen op traditionele muziek.

Dag 5 Attabai - Siberut
Vandaag loop en vaar je per kano weer terug naar kust van Siberut. Geniet onderweg van een duik bij de Kulukubug waterval. Aan de kust wordt deze avond een heerlijke maaltijd bereid, met onder andere krab, vis en scharrelkip.

Dag 6 Masilok - Padang
Geniet in de ochtend van het tropische strandje Masilok, waar je met een bootje naar toe vaart. 's Middags stap je op de veerboot die je terugbrengt naar Padang, op het vaste land van Sumatra.

Het is mogelijk om de trip uit te breiden met een verblijf van enkele dagen op het eiland Karangmajat, waar je kan snorkelen, zwemmen, vissen, en leren hoe lokale mensen onder andere vis drogen en kokosolie maken.

Prijs : 810 EURO per persoon

  • gebaseerd op 2 personen, inclusief ontbijt/laagseizoenprijzen/hotelbeschikbaarheid
  • de tour kan op maat worden gemaakt, aanpassingen zijn mogelijk. Meer informatie: KLIK HIER
  • Hotel of vervoer nodig voor of na de tour? KLIK HIER.
big_img
Map Picture

OPTIES

Dit programma sluit aan op tours vanuit:

Laatste updates