Mentawai: jagers, medicijnmannen, strand / 6 dagen

Mentawai is een eilandengroep voor de kust van Padang. Op het hoofdeiland Siberut leer je de lokale bevolking kennen: trek op met medicijnmannen (sikerei) en leer jagen met gifpijlen. Je slaapt in een traditioneel huis (uma) en eet het beste dat het regenwoud en de oceaan te bieden heeft. De lokale bevolking leeft ècht nog dicht bij de natuur. Verwacht geen luxe: badderen doe je in de rivier of onder een waterval en je slaapt op een matrasje onder een klamboe. Maar het is gegarandeerd de trip van je leven. Relax daarna op een klein eilandje nabij Siberut: zon, zee, strand en ontspanning!

Dag 1
Padang naar Siberut, door naar Malagassat 
Stap in Padang op de fast-ferry naar Siberut. De veerboot vaart op dinsdag, donderdag en zaterdag. Dit programma gaat uit van een start op donderdag: de overtocht duurt dan ongeveer 4 uur. Na aankomst op Siberut wordt de tocht voortgezet in een kano: zo'n 3,5 uur varen over de Rereiket-rivier naar het dorp Malagassat. Onderweg stap je van een kano met buitenboordmotor over op een kano met staafpropeller voor de ondiepere delen. (ontbijt, diner)

Dag 2 Malagassat: jagen, vissen, medicijnen 
Vandaag ga je met je gastheer jagen in het bos. Je leert hoe gifpijlen hiervoor worden geprepareerd. Vervolgens ga je met de vrouwen van de uma vissen in de rivier, op zoek naar rivierkrabben en visjes. De medicijnman vertelt je over geneeskrachtige planten en traditionele medicijnen. Alle maaltijden worden deze dagen dagen voor je bereid in de uma(alle maaltijden)

Dag 3 Malagassat: sago, lendendoeken, tatoeages 
Vandaag leer je lendendoeken maken van boombast. Dit is de traditionele kleding van de lokale bevolking. Tatoeages zijn ook een belangrijke traditie voor de Mentawai: je gastheer laat zien hoe deze worden gezet en wat ze betekenen. En tenslotte nog een try before you die-dingetjesagowormen eten! Eerst zie je hoe sago, het belangrijkste basisvoedsel voor de lokale mensen, wordt gewonnen uit de sago-palm en daarna kun je een sagoworm proberen: eiwit-bron en lokale lekkernij! (alle maaltijden) 

Dag 4 Malagassat via Siberut naar Karangmajat-eiland 
Vandaag vaar je per kano weer terug naar de hoofdplaats Siberut. Geniet onderweg van een duik bij de Kulukubug waterval. Vanuit Siberut vaar je per speedboat over naar het eiland Karangmajat. Je verblijft de komende dagen in een guesthouse gebouwd in traditionele stijl, maar met prettige faciliteiten (eigen kamer, goed bed, westerse badkamer, fan, klamboe). (alle maaltijden)

Dag 5 Karangmajat
Relaxte dagen op het eiland: de eigenaren van het guesthouse laten je het eiland zien. Via een paadje loop je zo naar het witte strand met palmbomen en blauwe zee: heerlijk zwemmen dus! Er zijn snorkeltrips mogelijk (per boot) naar een rif in de buurt. En er wordt fanatiek gesurft in de branding rond het eiland! (alle maaltijden)

Dag 6 Karangmajat - Padang
Per speedboat terug naar Siberut. Hier stap je 's middags op de fast-ferry die je terugbrengt naar Padang, op het vaste land van Sumatra. Een transfer brengt je naar jouw volgende bestemming (vliegveld, hotel). (ontbijt)

Het is mogelijk om een pittige jungle-trekking in het programma op te nemen, die voert naar een tweede traditionele uma, dieper in de binnenlanden. Je verdeelt de dagen op het hoofdeiland dan over 2 plekken en bezoekt een plek waar maar zelden reizigers komen.

Prijs : 735 EURO per persoon

  • gebaseerd op 2 personen, inclusief ontbijt/laagseizoenprijzen/hotelbeschikbaarheid
  • de tour kan op maat worden gemaakt, aanpassingen zijn mogelijk. Meer informatie: KLIK HIER
  • Hotel of vervoer nodig voor of na de tour? KLIK HIER.
big_img
Map Picture

OPTIES

Dit programma sluit aan op tours vanuit:

Laatste updates