Fietsen op Lombok / 5 dagen

Met talloze kleine en rustige landwegen is het eiland Lombok een waar paradijs voor fietsers. Je rijdt door velden waarop rijst, mais, pinda’s en tabak elkaar afwisselen. Soms fiets je een heel stuk langs de kust, dan weer door dorpjes, om vervolgens over de flank van de Rinjani-vulkaan een lange afdaling te maken. En overal waar je komt staan lokale kinderen je toe te juichen. Alsof het om een echte profronde gaat! De route van deze fietstrip kan op eenvoudige wijze worden aangepast of opgeknipt en (deels) in iedere rondreis over Lombok worden ingepast. Bagage wordt met een volgauto van hotel naar hotel gebracht. Je fietst op mountain bikes, die geschikt zijn voor de verschillende soorten terrein.

Dag 1: Aankomst Lombok, transfer Tetebatu
Na aankomst op Lombok (haven Bangsal of vliegveld) brengt een chauffeur je naar het dorpje Tetebatu, aan de voet van de Rinjani-vulkaan. Je verblijft in een gezellige homestay, in een comfortabele kamer met eigen badkamer. Je leert de familie meteen kennen door een demonstratie kokos-olie maken.

Dag 2: Tetebatu rijstveldwandeling, fietsen naar Kopang (18km), Senggigi
In de ochtend maak je met een lokale gids een leuke wandeling door de prachtige rijstvelden rond Tetebatu. Met mooi weer heb je een fraai uitzicht op de vulkaan Rinjani. Met ruim 3700 meter is dit de derde hoogste berg van Indonesië. Na de lunch stap je in de buurt van Tetebatu op de fiets voor de eerste route. Je maakt een lange afdaling op een nieuw wegdek, gevolgd door vlakke stukken over slechtere wegen. Onderweg kom je veel tabaksdroogschuren tegen. In het droge seizoen maakt rijst op de velden deels plaats voor tabak. Wanneer je op de grote weg uitkomt is de rit ten einde. Via de drukke hoofdweg rijd je met de auto naar badplaats Senggigi, aan de westkust van Lombok. Je slaapt hier in gezellige en sfeervolle accommodatie aan zee. 

Dag 3: Senggigi, fietstrip naar Lingsar (25km)
Vanuit Senggigi start je met de auto. In ongeveer 30 minuten ben je bij het beginpunt voor de eerste rit. Je gaat direct al via kleine wegen door de eerste kampongs, waarna je stopt bij een lokale markt. In de dorpen waar je doorheen rijdt wonen zowel moslims als hindoes. Hier en daar moet je kort, maar steil klimmen. Nadat je een tijdje over een mooie weg door de sawahs hebt gefietst, maak je een korte pauze bij een dorp met een van de oudste moskeeën van het eiland. Je vervolgt de route via kleine wegen totdat je bij de tempel van Lingsar komt. Vanuit Lingsar word je per auto teruggereden naar Senggigi.

Dag 4: Senggigi, fietstrip naar Pensong (22km), per auto naar Gili Asahan
’s Ochtends naar het startpunt in de buurt van Mataram, waar je aan de 3de fietstrip begint. Al snel kom je op het platteland en koers je weer langs velden met rijst, mais en pinda’s. De paadjes tussen de velden brengen je uiteindelijk op het strand. Hier zie je een kleine vissersgemeenschap. Je volgt de kust, stopt in een dorp om uiteindelijk door bamboebossen naar de heuvel Pengsong te fietsen. Voordat je hier bent moeten de fietsen nog wel een keer met het lokale ‘veer’ een riviertje over. Op de heuvel Pengsong staat een belangrijke hindoe-tempel, die je kunt bezoeken. Vanaf Pengsong word je met de auto naar de zuidwest-hoek van Lombok gereden, waar je op een bootje stapt naar het eiland Gili Asahan. Je slaapt in een sfeervol ecohotel direct aan zee.

Dag 5: Gili Asahan vrije dag
Een heerlijke relaxdag, op dit stille Gili-eiland. Ga snorkelen op het koraalrif meteen voor de deur en wie weet kom je de vaste 'huisschildpad' wel tegen. Je kunt een heuvel op het eiland beklimmen voor een sunrise of sunset utizicht. Of laat je met een fiets overvaren naar het grotere buureiland Gili Gede, en ga hier een rondje fietsen.

Dag 6: Gili Asahan – fietstrip Lembar (± 30 km)
In de ochtend vaar je weer terug naar het vaste land. De fietsen staan hier klaar. De laatste route is deels heuvelachtig en volgt voornamelijk de kustlijn. Dit levert fraaie uitzichten op over baaien en open zee. Voor de kust liggen eilandjes, er is mangrovebos en je ziet de ferry’s van Lombok naar Bali de baai in- en uitvaren. De klei-achtige grond in de omgeving is prima voor het maken van rode bakstenen en dus zie je overal kleine steenbakkerijen. De finish ligt in de havenplaats Lembar, waar de ferry’s naar Bali vertrekken. Van hieruit word je naar je volgende bestemming gebracht: de ferry naar Bali, Selong Belanak, de noordelijke Gili-eilanden of het vliegveld van Lombok. 

Dag 1: Aankomst Tetebatu
Dag 2: Tetebatu, wandeling + fietstrip Kopang, Senggigi
Dag 3: Senggigi, fietstrip Lingsar
Dag 4: Senggigi, fietstrip Pengsong, Gili Asahan
Dag 5: Gili Asahan, vrije dag
Dag 6: Gili Asahan, fietstrip Lembar
 

Prijs : 460 EURO per persoon

  • gebaseerd op 2 personen, inclusief ontbijt/laagseizoenprijzen/hotelbeschikbaarheid
  • de tour kan op maat worden gemaakt, aanpassingen zijn mogelijk. Meer informatie: KLIK HIER
  • Hotel of vervoer nodig voor of na de tour? KLIK HIER.
big_img
Map Picture

OPTIES

Dit programma sluit aan op tours vanuit:

Laatste updates