West Sumatra rondreis, natuur en cultuur / 6 dagen

West Sumatra is het land van de Minangkabau, een volk dat opvalt door een bijzondere combinatie van hun islamitische geloof met een matreliniaire cultuur. De prachtige natuur, bijzondere cultuur en interessante koloniale geschiedenis van de provincie staan centraal tijdens deze tour. Je komt op plekken die maar zelden door toeristen worden bezocht. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!  

Dag 1: Bukittinggi-Harauvallei, inclusief fietstocht Met de auto word je deze ochtend naar het startpunt van de fietstocht gebracht, iets buiten Bukittinggi. De gids staat hier klaar met de mountainbikes. Je maakt een mooie fietstocht door een vlak gebied: dorpjes, rijstvelden, ambachten onderweg, nog veel traditionele, houten huizen met puntdaken. Een lunch is inclusief. Aan het einde van de fietsrit stap je weer in de auto en word je naar de Harau-vallei gebracht. Je overnacht in een eenvoudige maar sfeervolle homestay, met uitzicht op een steile rotswand met waterval.   

Dag 2: Harau; koken en wandelen
Vandaag volg je eerst een kook workshop met de gastvrouw van het guesthouse. Je gaat inkopen doen en leert daarna de geheimen van de Minang-keuken. In de middag maak je met een gids een eenvoudige wandeling in de Harau vallei (ca. 2 uur). 

Dag 3: Harauvallei-Sawahlunto
Vandaag rijd je van de Harauvallei naar Sawahlunto. Onderweg stop je in Pagaruyung om het Minang-paleis te bezoeken. Hoewel dit een replica betreft, blijft het een indrukwekkend traditioneel gebouw. In de loop van de middag kom je aan in Sawahlunto. Wandel door de rustige straten van dit voormalige kolenmijn-stadje. De gemeente heeft enkele mijngebouwen uit de koloniale tijd omgebouwd tot musea. Bezoek de voormalige gaarkeuken, een oude mijnschacht of het oude treinstation, waar nog een stoomlocomotief en antieke treinstellen staan. Je verblijft in een hotel in een historisch gebouw in het centrum van Sawahlunto.

Dag 4: Sawahlunto-Rimba Ecolodge
Je verlaat het hoogland van de Minang en daalt af naar de kust. Een stukje ten zuiden van hoofdstad Padang breng je de laatste dagen van je reis door aan het strand in een kleine en eenvoudige ecolodge. De plek is alleen over zee te bereiken! 


Dag 5: Rimba Ecolodge

Geniet deze dag van het strand en de zee. Je kunt snorkelen voor de kust of snorkeltochtjes maken naar eilandjes in de buurt. Of bezoek per boot een waterval en dorpjes in de buurt. De activiteiten zijn via het hotel te organiseren.       

Dag 6: Rimba Ecolodge-vliegveld Padang

Transfer van Rimba Ecoldge naar het vliegveld van Padang.

Dag 1: Bukittinggi-Harauvallei
Dag 2: Harauvallei
Dag 3: Harauvallei-Sawahlunto
Dag 4: Sawahlunto-Rimba Ecolodge

Dag 5: Rimba Ecolodge
Dag 6: Rimba Ecolodge – vliegveld Padang

Prijs : 470 EURO per persoon

  • gebaseerd op 2 personen, inclusief ontbijt/laagseizoenprijzen/hotelbeschikbaarheid
  • de tour kan op maat worden gemaakt, aanpassingen zijn mogelijk. Meer informatie: KLIK HIER
  • Hotel of vervoer nodig voor of na de tour? KLIK HIER.
big_img
Map Picture

OPTIES

Dit programma sluit aan op tours vanuit:

Laatste updates