West Sumatra rondreis, natuur en cultuur

West Sumatra is het land van de Minangkabau, een volk dat opvalt door een bijzondere combinatie van hun islamitische geloof met een matreliniaire cultuur. De prachtige natuur, bijzondere cultuur en interessante koloniale geschiedenis van de provincie staan centraal tijdens deze tour. Je komt op plekken die maar zelden door toeristen worden bezocht. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!  

Dag 1: Bukittinggi-Harauvallei
Van Bukittinggi rijd je in ongeveer anderhalf uur naar de Harauvallei. Deze ochtend staat in het teken van koken. De Padang-keuken is bijzonder populair in Indonesië, met bekende gerechten als rendang, dendeng en perkedel. Je bezoekt de lokale markt om inkopen te doen en van jouw gastvrouw leer je enkele gerechten koken (inclusief). In de middag maak je met een gids een relaxte wandeling van ongeveer 3 uur door de prachtige Harauvallei (inclusief). Je verblijft in een eenvoudige, maar gastvrije homestay (badkamer met traditionele koudwater-mandibak).

Dag 2: Harauvallei, kook workshop en trekking
Je begint vandaag met een kook workshop, waarbij je de fijne kneepjes van de Padang-keuken leert. Rendang is een van de bekendste gerechten van deze streek! Het eindresultaat is je lunch. In de middag mak je met een lokale gids een prettig en eenvoudige trekking door de omgeving: rijstvelden, traditionele huizen, dorpjes, een waterval.

Dag 3: Harauvallei-Sawahlunto

Vandaag rijd je van de Harauvallei naar Sawahlunto. Onderweg stop je in Pagaruyung om het Minang-paleis te bezoeken. Hoewel dit een replica betreft, blijft het een indrukwekkend traditioneel gebouw. In de loop van de middag kom je aan in Sawahlunto. Wandel door de rustige straten van dit voormalige kolenmijnstadje. De gemeente heeft enkele mijngebouwen uit de koloniale tijd omgebouwd tot musea. Bezoek de voormalige gaarkeuken, een oude mijnschacht of het oude treinstation, waar nog een stoomlocomotief en antieke treinstellen staan. Ook in Sawahlunto verblijf je in een prettige homestay met adequate voorzieningen.

Dag 4: Sawahlunto-Rimba Ecolodge

Deze ochtend heb je tijd om Sawahlunto verder te verkennen. Als je genoeg hebt gezien vertrek je per auto richting Padang, en dan verder naar een baai iets ten zuiden van deze stad. Hier stap je in een bootje, dat je in 40min. naar de baai van Rimba Ecolodge vaart. Je komt terecht op een prachtige en afgelegen baai, alleen per boot bereikbaar. Het is een eenvoudige maar sfeervolle ecolodge, met een strand en snorkelmogelijkheden voor de deur. Geniet van de rust en stilte hier.

Dag 5: Rimba Ecoldoge, vrije dag
Ga snorkelen vandaag: dit kan voor het hotel, of ga mee op een snorkeltrip naar eilandjes uit de kust. Ook is het mogelijk om een trekking te maken naar een waterval een baai verder. De excursies kun je ter plekke via het hotel organiseren.

Dag 6: Rimba Ecoldoge - vliegveld Padang

Vandaag word je per boot en auto naar het vliegveld van Padang gebracht.  

Dag 1: Bukittinggi-Harauvallei
Dag 2: Harauvallei, kook workshop + trekking
Dag 3: Harauvallei-Sawahlunto
Dag 4: Sawahlunto-Rimba Ecolodge
Dag 5: Rimba Ecolodge
Dag 6: Rimba Ecolodge – vliegveld Padang

Prijs : 335 EURO per persoon

  • gebaseerd op 2 personen, inclusief ontbijt/laagseizoenprijzen/hotelbeschikbaarheid
  • de tour kan op maat worden gemaakt, aanpassingen zijn mogelijk. Meer informatie: KLIK HIER
  • Hotel of vervoer nodig voor of na de tour? KLIK HIER.
big_img
Map Picture

OPTIES

Dit programma sluit aan op tours vanuit:

Laatste updates