Noord-Sumatra naar Aceh / 11 dagen

De route van het Tobameer naar Aceh voert door delen van Sumatra die zelden door toeristen worden bezocht: je bent echt ‘off the beaten track’! Het Tobameer, het Gunung Leuser Nationaal Park, de Gayo hooglanden en de onderwaterwereld rond Pulau Weh staan allemaal op het programma. Deze route geeft je gegarandeerd een unieke ervaring en is geschikt voor mensen die van avontuurlijk reizen houden.  

Dag 1: Aankomst Medan

Na aankomst op het vliegveld van Medan, word je naar het eerste hotel van deze reis gebracht: een kleinschalig hotel met een prachtige, tropische tuin aan de rand van de stad. Bijkomen van de vlucht!

Dag 2: Medan-Tobameer/Samosir
Van Medan word je in 5 uur rijtijd naar het plaatsje Prapat gereden aan het Tobameer. Per ferry steek je over naar het eiland Samosir, waar je verblijft in een prettig hotel met zwembad, direct gelegen aan het meer.

Dag 3: Tobameer/Samosir

Een dag om bij te komen. Verken Samosir eiland, te voet, per fiets of met de auto. Interessante plaatsen in de buurt zijn Ambarita en Tomok, waar je nog veel traditionele Toba Batakhuizen kunt zien. Vergeet niet een verfrissende duik in het Tobameer te nemen!

Dag 4: Tobameer/Samosir-Ketambe

Via de noordkust van Samosir-eiland en de hoofdplaats Pangururan rijd je naar het vaste land. Daarna volgt een prachtige rit van ongeveer 8 uur rijtijd naar het plaatsje Ketambe: diep verscholen in de binnenlanden van Noord Sumatra en gelegen op de rand van het Gunung Leuser Nationaal Park. Onderweg heb je indrukwekkende uitzichten op het Tobameer, uitgestrekte jungle en diepe ravijnen en passeer je veel authentieke dorpjes en lokale markten. Je verblijft in eenvoudige accommodatie (mandibak met koud water om te douchen).

Dag 5: Ketambe, trekking

Ketambe is al jarenlang het favoriete vertrekpunt voor onderzoekers en natuurfotografen, die het Gunung Leuser Nationaal Park willen verkennen. Deze dag maak je een trekking van ongeveer 6 uur door het tropische regenwoud onder leiding van een lokale gids (inclusief). Tijdens de trekking hopen we wilde orang-oetans te spotten en eventueel andere aapsoorten, zoals Thomas Leaf apen en gibbons. De wandeling gaat deels op en neer, maar is niet extreem zwaar. Het kan wel glad zijn wanneer het heeft geregend.

Dag 6: Ketambe-Takengon

Van Ketambe rijd je verder naar het noorden en kom je uit in de provincie Aceh. De totale rijtijd vandaag is 9 uur, over redelijk goede wegen. Onderweg rijstvelden, ongerepte jungle, rivieren, dorpjes en lokale markten. Veel mogelijkheden om te stoppen dus. Je eindigt vandaag in de stad Takengon, gelegen op 1100 meter hoogte aan het Laut Tawarmeer. Op deze hoogvlakte woont het Gayo-volk. Je slaapt in een kleinschalig hotel, gelegen aan het meer.

Dag 7: Takengon
Per auto rijd je vandaag rond het Laut Tawarmeer. Koffie van de plantages in de Gayo-hoogvlakte wordt beschouwd als misschien wel de beste van Indonesië. Veel koffieplantages onderweg dus, en verder uitzichten over het meer en veel authentieke dorpjes. Misschien wil je deze middag een bootje huren om op het meer te peddelen.

Dag 8: Takengon-Banda Aceh

Van Takengon rijd je via een bochtige weg naar de oostkust van Aceh, naar de plaats Bireuen. Vandaar volgt een vlakke weg, grotendeels langs de kust naar de provinciehoofdstad Banda Aceh. In totaal ongeveer 8 uur rijtijd deze dag, over goede wegen. In Aceh verblijf je in een comfortabel hotel aan de rand van de stad. Als je tijd hebt, bezoek dan enkele bezienswaardigheden van de stad, zoals de Baiturrahman-moskee en het tsunami-museum.

Dag 9: Banda Aceh- Pulau Weh

Per fast ferry vaar je over naar Pulau Weh. Je verblijft in een prettig hotel aan misschien wel het mooiste stukje strand van het eiland: Pantai Sumur Tiga. Op het strand bij het hotel mag zwemkleding worden gedragen en in het hotel kun je een biertje krijgen.

Dag 10: Pulau Weh

Een relaxte dag om te genieten van de prachtige koraalriffen van het eiland. Het is mogelijk om rechtstreeks vanaf het strand bij het hotel te snorkelen. Als je wilt duiken dan kun je dit via een duikschool op het eiland organiseren. Het hotel kan je hierbij assisteren.

Dag 11: Pulau Weh-vliegveld Banda Aceh

Per fast ferry ga je weer terug naar Banda Aceh. Van de haven word je naar het vliegveld gereden, waar deze tour eindigt.  

Dag 1:   Medan
Dag 2:   Medan-Samosir
Dag 3:   Samosir
Dag 4:   Samosir-Ketambe
Dag 5:   Ketambe
Dag 6:   Ketambe-Takengon
Dag 7:   Takengon
Dag 8:   Takengon-Banda Aceh
Dag 8:   Banda Aceh-Pulau Weh
Dag 10:  Pulau Weh
Dag 11:  Pulau Weh-airport Banda Aceh

Prijs : 695 EURO per persoon

  • gebaseerd op 2 personen, inclusief ontbijt/laagseizoenprijzen/hotelbeschikbaarheid
  • de tour kan op maat worden gemaakt, aanpassingen zijn mogelijk. Meer informatie: KLIK HIER
  • Hotel of vervoer nodig voor of na de tour? KLIK HIER.
big_img
Map Picture

OPTIES

Dit programma sluit aan op tours vanuit:

Laatste updates