Bukit Lawang jungle trek: 2-daagse wandeltocht

Een jungle-avontuur van 2 dagen, waarbij je 1 nacht in een jungle-kamp aan een rivier verblijft. Dit programma kan in een reis worden opgenomen, in plaats van de dagtrekking (van 3 of 6 uur).

Dag 1: Bukit Lawang-kamperen.
In de ochtend wandel je met jouw gids naar de grens van het Gunung Leuser Nationaal Park: meteen een flinke klim naar de rand van het regenwoud. En hier begint het jungle-avontuur. Deze eerste dag wandel je ongeveer 6 uur door de jungle. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan het een redelijk zware tocht zijn: het pad voert deels door dichte begroeiing, je klimt en daalt regelmatig en het kan glad zijn wanneer het heeft geregend. Onderweg veel oerwoudgeluiden: getjirp van cicaden, de roep van de gibbon en wiekslagen van de neushoornvogel. Als je geluk hebt dan kom je verschillende soorten apen en andere kleine dieren tegen. Hoogtepunt is natuurlijk een ontmoeting met een (semi-) wilde orang-oetan. De kans is groot dat het lukt, maar het blijft natuur: niets is gegarandeerd. Lunch wordt onderweg klaargemaakt. In de loop van de middag arriveer je bij de kampeerplek aan een rivier. Je slaapt deze nacht onder een tent van zeil, die open is aan de zijkanten, maar voldoende bescherming biedt mocht het gaan regenen. Eenvoudige omstandigheden dus, maar een fantastische manier om echt het tropisch regenwoud te ervaren. ’s Avonds wordt het diner hier voor je bereid.


Dag 2: Kamperen-Bukit Lawang.
Word wakker met oerwoudgeluiden om je heen. Tijd voor een frisse duik in de rivier, voordat je gaat ontbijten. Nadat het kamp is opgebroken wandel je vandaag weer terug naar de bewoonde wereld van Bukit Lawang. Andermaal een fikse trekking van ongeveer 5 tot 6 uur. Optioneel is het mogelijk om het laatste stuk van de route te tuben: op een autoband de rivier afzakken (30min). Rond het middaguur ben je weer terug in je hotel.

Dag 1: Bukit Lawang-jungle kamp
Dag 2: Jungle kamp-Bukit Lawang    

Prijs : - EURO per persoon

  • gebaseerd op 2 personen, inclusief ontbijt/laagseizoenprijzen/hotelbeschikbaarheid
  • de tour kan op maat worden gemaakt, aanpassingen zijn mogelijk. Meer informatie: KLIK HIER
  • Hotel of vervoer nodig voor of na de tour? KLIK HIER.
big_img
Map Picture

OPTIES

Dit programma sluit aan op tours vanuit:

Laatste updates