<< eiland : Komodo & flores | thema's : Voorbeeldreizen

Flores hoogtepunten rondreis / 7 dagen

Flores: een prachtig ruig landschap, gevuld met vulkanen, groene jungle en rijstterassen, bewoond door een vriendelijke, overwegend katholieke bevolking. In een kleine week tijd zie je het grootste deel van ‘De Bloem’ van de Kleine Sunda-eilanden. 

Dag 1: Aankomst in Maumere, Flores.
Vanaf het vliegveld ga je direct naar het aan het strand gelegen hotel. Na het inchecken kun je een verfrissende duik nemen in zee. Met zonsondergang is het uitzicht hier zeer fraai.

Dag 2: Maumere-Moni
Van Maumere reis je per auto met chauffeur naar Moni. Dit is een klein dorp in de bergen en de uitvalsbasis voor een trip naar de Kelimutu-vulkaan. Onderweg kun je de ruim honderd jaar oude kerk van Sikka bekijken en ook nog even stoppen bij een oud gemeenschapshuis in Jopu. In Moni slaap je in een eco-hotel, midden in de rijstvelden.

Dag 3: Moni-Kelimutu-Bajawa
Een vroege start met de auto zorgt ervoor dat je op tijd bent voor de zonsopgang op de Kelimutu-vulkaan. De wandeling naar de top duurt ongeveer 30 minuten. Een lokale gids brengt je naar dit punt. Vanaf de top heb je een uitzicht op de drie verschillend gekleurde kratermeren van de Kelimutu. Na de zonsopgang keer je terug naar Moni. Onderweg is het mogelijk om met de gids een wandeling van 1,5 uur te maken. Je loopt naar beneden langs dorpjes en plantages. Van Moni reis je verder naar Bajawa. Bergen en kust wisselen elkaar af tijdens deze mooie rit. Je bezoekt oa. een traditioneel dorp en stopt bij het blauwe stenen strand. In de kleine stad Bajawa verblijf je in een knus, maar eenvoudig hotel.

Het is mogelijk om het programma na Moni uit te breiden met een 2-daags bezoek aan Riung, aan de noordkust van Flores. Je maakt hier een heerlijke snorkeltocht naar het '17 eilanden marine park'.

Dag 4: Bajawa
Je bevindt je midden in Ngada-gebied. Deze traditionele bevolkingsgroep houdt voorouderverering in stand en dit is nog duidelijk te zien in sommige authentieke dorpen. Tijdens een eenvoudige half-daagse wandeling in de bergen bij Bajawa, onder begeleiding van een lokale gids, kom je door verschillende van deze dorpen, waaronder het bekende Bena. Onderweg heb je spectaculaire uitzichten.  Na de wandeling kun je je heerlijk onderdompelen in de warmwaterbronnen van Soa.

Dag 5: Bajawa-Ruteng
Je rijdt vandaag opnieuw door de bergen, op weg naar het marktstadje Ruteng. Onderweg stop je in Aimere. Hier kun je zien hoe arak (palmwijn) wordt gestookt. Iets voor Ruteng passeer je het Rana Mese-kratermeer en enkele spectaculaire rijstveldterrassen. Ruteng ligt op 1200 meter hoogte, waardoor het er tamelijk koel is. De stad vormt het centrum van het Manggerai-gebied. Als er tijd is, bezoek dan de levendige en kleurrijke lokale markt. Je overnacht in Ruteng in een prettig hotel aan de rand van het centrum. 

Het is mogelijk om een extra nacht in Ruteng toe te voegen. Je kunt dan bijv. een fietstrip van een halve dag doen en de grot Liang Bua bezoeken, waar de hobbit-mens werd gevonden.

Dag 6: Ruteng-Labuan Bajo
In de ochtend maak je met een lokale gids een eenvoudige wandeling van ongeveer 2 uur door de prachtige rijstvelden in de buurt van de stad. Daarna vertrek je voor een laatste, bergachtige rit door het westen van Flores, op weg naar Labuanbajo. Onderweg stop je nog bij een uitzichtpunt bij Cancar, om de beroemde ‘spinnenweb-sawahs’ te zien. Uiteindelijk kom je aan in het relaxte kustplaatsje Labuan Bajo. Dit is de uitvalsbasis voor een trip naar het Nationaal Park Komodo. Deze avond slaap je in een prima middenklasse hotel aan het strand.

Vanuit Ruteng is het mogelijk om een uitstap van 1 of 2 dagen naar Wae Rebo te maken, een traditioneel dorp hoog in de bergen. Houd er wel rekening mee dat het hier erg druk met toeristen kan zijn, wat de lol er wel een beetje vanaf haalt.

Dag 7: transfer naar het vliegveld
De reis eindigt vandaag met een transfer naar het vliegveld.
Het is mogelijk om een trip naar Komodo aan deze reis vast te plakken (dagtrip, 2-daagse of 3-daagse boottrip)

Dag 1 Maumere
Dag 2 Maumere – Moni
Dag 3 Moni – Kelimutu – Bajawa
Dag 4 Bajawa
Dag 5 Bajawa – Ruteng
Dag 6 Ruteng – Labuan Bajo
Dag 7: transfer naar het vliegveld, einde reis

Prijs : 485 EURO per persoon

  • gebaseerd op 2 personen, inclusief ontbijt/laagseizoenprijzen/hotelbeschikbaarheid
  • de tour kan op maat worden gemaakt, aanpassingen zijn mogelijk. Meer informatie: KLIK HIER
  • Hotel of vervoer nodig voor of na de tour? KLIK HIER.
big_img
Map Picture

OPTIES

Dit programma sluit aan op tours vanuit:

Laatste updates