Lombok 4-daagse fietstour

Met talloze kleine en rustige landwegen is het eiland Lombok een waar paradijs voor fietsers. Je rijdt door velden waarop rijst, mais, pinda’s en tabak elkaar afwisselen. Soms fiets je een heel stuk langs de kust, dan weer door dorpjes, om vervolgens over de flank van de Rinjani vulkaan een lange afdaling te maken. En overal waar je komt staan lokale kinderen je toe te juichen. Alsof het om een echte profronde gaat!

Routebeschrijving:
Dag 1 Senggigi – Tetebatu (±25 km)
Vanuit Senggigi start je met de auto. In ongeveer 15 minuten ben je bij het startpunt voor de eerste rit. Je gaat direct al via kleine wegen door de eerste ‘kampungs’, waarna je stopt bij een lokale markt. In de dorpen waar je doorheen rijdt wonen zowel moslims als hindoes. Hier en daar moet je kort, maar steil klimmen. Nadat je een tijdje over een mooie weg door de sawahs hebt gefietst, maak je een break bij een dorp met de oudste moskee van het eiland. Je vervolgt de route via kleine wegen totdat je bij de tempel van Lingsar komt. De auto brengt je het laatste stuk naar Tetebatu, een dorpje in de bergen. Je slaapt in een eenvoudig maar schoon hotel. ’s Avonds kan het hier fris zijn.

Dag 2 Tetebatu – Mataram (±18 km)
In de ochtend kun je een leuke wandeling maken door de sawahs bij Tetebatu. Met mooi weer heb je een fraai uitzicht op de vulkaan Rinjani. Met ruim 3700 meter is dit de derde hoogste berg van Indonesie. Na de lunch stap je in de buurt van Tetebatu weer op de fiets. Je maakt eerst een lange afdaling op een nieuw wegdek, gevolgd door vlakke stukken over slechtere wegen. Onderweg zie je tabaksdroogschuren. In het droge seizoen maakt rijst op de velden deels plaats voor tabak. Wanneer je op de grote weg uitkomt is de rit ten einde. Via de drukke hoofdweg rijd je met de auto naar Mataram, de hoofdstad van Lombok. Je slaapt in een comfortabel hotel in de stad.

Dag 3 Mataram – Pelangen (±35 km)
’s Ochtends vroeg stap je bij je hotel direct op de fiets. Via kleine weggetjes rijd je de stad uit. Al snel kom je op het platteland en koers je weer langs velden met rijst, mais en pinda’s. De paadjes tussen de velden brengen je uiteindelijk op het strand. Hier zie je een kleine vissersgemeenschap. Je volgt de kust, stopt in een dorp om uiteindelijk door bamboebossen naar de heuvel Pengsong te fietsen. Voordat je hier bent moeten de fietsen nog wel een keer met het lokale ‘veer’ een riviertje over.
Op de heuvel Pengsong staat een belangrijke hindoe tempel, die je kunt bezoeken. Wij verzorgen hier een eenvoudige lunchbox, omdat er geen restaurants in de buurt zijn. Vanaf Pengsong word je met de auto naar de zuidwest hoek van Lombok gereden. Je slaapt in het plaatsje Pelangen, in een eenvoudig, maar prettig hotel aan zee.

Dag 4 Pelangen – Lembar (± 42 km)
De laatste route is deels heuvelachtig en volgt voornamelijk de kustlijn. Dit levert fraaie uitzichten op over baaien en open zee. Voor de kust liggen eilandjes, er is mangrovebos en je ziet de ferry’s van Lombok naar Bali de baai in- en uitvaren. De klei-achtige grond in de omgeving is prima voor het maken van rode bakstenen en dus zie je overal kleine steenbakkerijen. De finish ligt in de plaats Lembar, de haven waar de ferry’s naar Bali vertrekken. Van hieruit word je naar je volgende bestemming gebracht; de ferry naar Bali, Senggigi, de Gili-eilanden of het vliegveld van Lombok.

Dag 1 Senggigi – Tetebatu
Dag 2 Tetebatu – Mataram
Dag 3 Mataram – Pelangen
Dag 4 Pelangen - Lembar

Prijs : - EURO per persoon

  • gebaseerd op 2 personen, inclusief ontbijt/laagseizoenprijzen/hotelbeschikbaarheid
  • de tour kan op maat worden gemaakt, aanpassingen zijn mogelijk. Meer informatie: KLIK HIER
  • Hotel of vervoer nodig voor of na de tour? KLIK HIER.
big_img
Map Picture

OPTIES

Dit programma sluit aan op tours vanuit:

  • De tour kan op maat worden gemaakt, aanpassingen zijn mogelijk. Meer informatie: KLIK HIER

  • hotel of vervoer nodig voor of na de tour?: KLIK HIER

Laatste updates