Bali rondreis hoogtepunten / 12 dagen

Terrasvormige sawahs, kleurrijke ceremoniën en mooie stranden maken Bali tot één van de populairste vakantiebestemmingen ter wereld. Niet voor niks, want zoveel verscheidenheid op zo’n relatief klein eiland is uniek. Je kunt er namelijk ook nog duiken, snorkelen, fietsen, vulkanen bewonderen, dolfijnen spotten of gewoon, het dagelijks leven van de lokale bevolking van dichtbij meemaken. Deze rondreis van 12 dagen laat je de hoogtepunten en mooiste plekken van Bali zien. Er is uitgegaan van kleinschalige standaard tot middenklasse accommodatie, maar luxe hotels zijn zeker ook mogelijk!

Dag 1: aankomst Bali, transfer naar Ubud.
Vanaf het vliegveld word je in ongeveer twee uur naar je hotel in Ubud gereden. Ubud, in de binnenlanden van Bali, is sinds de jaren 20 van de vorige eeuw zeer in trek bij kunstenaars van over de hele wereld. Niet zo gek, want de plattelandsomgeving in combinatie met het mooie licht stimuleert de creatieve geest. Bekende westerse schilders als Antonio Blanco, Arie Smit en Walter Spies, maar ook lokale kunstenaars als Nyoman Lempad werkten en woonden in Ubud. Tegenwoordig is Ubud een prettige plaats met veel mooie winkels, goede restaurants, talloze galeries en hotels in Balinese stijl. Maar vooral is Ubud een prima uitvalsbasis voor tochtjes in de omgeving.

Dag 2 en 3: Ubud, vrije dagen
Tijdens de dagen in Ubud kun je zelf kiezen waar je naar toe wilt en wat je wilt gaan doen. Bezoek in het dorp bijvoorbeeld het apenbos, het koninklijk paleis, de markt en het Neka-museum en ga 's avonds naar een dansvoorstelling met live gamelanmuziek. Maar ook buiten Ubud is van alles te doen: bekijk historische tempels in de buurt, maak een wandeling door de rijstvelden of een fietstocht door de binnenlanden, ga raften op de Ayung-rivier, of doe mee aan een kook workshop (zie Ubud opties). Sommige excursies kunnen we voor je in de reis opnemen. Vergeet natuurlijk de eerder genoemde winkels en galeries niet, of laat je verwennen in één van de vele spa’s.

Dag 4: Ubud, via Jatiluwih, Bratan en Munduk naar Pemuteran
Vandaag verruil je Ubud voor Pemuteran, een rustige kustplaats in het noordwesten van Bali. Onderweg maak je verschillende mooie stops: de beroemde rijstterrassen van Jatiluwih, het bekende Bratanmeer (met de zeer toeristische tempel Pura Ulun Danu Bratan), het uitzichtpunt over de kratermeren en de waterval van Munduk. Aan het einde van de middag kom je aan in Pemuteran. Je verblijft in een prettig middenklasse hotel aan zee.

Dag 5 en 6: Pemuteran, vrije dagen

Pemuteran is niet alleen een rustige plaats aan zee, maar er zijn ook verschillende activiteiten mogelijk. Het eiland Menjangan, voor de kust van Pemuteran, is een van de beste duik- en snorkelplekken van Bali; een snorkeltocht is dus zeker aan te raden. Je kunt ook het West Bali nationaal park bezoeken: maak een korte trekking door het park, ga vogelen of doe een boottrip door de uitgestrekte mangrovebossen. Bezoek ook het schildpadden-project in de baai van Pemuteran; voor een donatie kun je jonge schildpadjes in zee uitzetten.

Dag 7: Pemuteran, via Sekumpul waterval en Baturvulkaan naar Sidemen

Opnieuw een mooie tocht, dwars door de binnenlanden van Bali. Eerst volg je de noordkust en passeer je de stad Singaraja. In de omgeving van deze plaats zijn enkele interessante tempels te bezoeken. Maar het is ook mogelijk om naar de indrukwekkende Sekumpul waterval te rijden. Het is een flinke wandeling met veel trappen, om bij de waterval te komen, maar het is zeker de moeite van de inspanning waard. Via de kraterrand van de Baturvulkaan daal je af naar het plaatsje Sidemen in Oost-Bali.

Dag 8: Sidemen, vrije dag
Sidemen is een bergdopje, gelegen in een prachtige vallei, tussen uitgestrekte rijstvelden. Vanaf het balkon van je hotelkamer kijk je uit over de omgeving. Het is hier nog rustig, zonder veel toerisme. Als je de omgeving wilt verkennen, dan kun je vandaag optioneel met een lokale gids een wandeling van 2 tot 3 uur maken, door de velden rond het dorpje. 

Dag 9: Sidemen, rondrit Oost Bali

Deze dag ga met een auto en privé-chauffeur het oostelijke deel van Bali verkennen. Er zijn veel stops mogelijk vandaag. Bezoek in ieder geval het waterpaleis van Tirtagangga. Dit complex van vijvers en beelden werd ooit door een lokale vorst aangelegd. Dezelfde vorst creëerde ook de watertuinen van Ujung, vlakbij de zee. In het dorp Tenganan maak je kennis met de oorspronkelijke bevolking van Bali, de Bali Aga. Dit langgerekte dorp heeft een hele andere opbouw dan normale dorpen in Bali. Via de vleermuizentempel Goa Lawah en de beschilderde paviljoens van het oude paleis in Klungkung kom je weer terug in Sidemen.

Dag 10: Sidemen naar Sanur
Een korte transfer van 1,5 uur vandaag, naar de badplaats Sanur. Je verblijft in een kleinschalig standaardhotel, of een luxer, resorthotel aan zee.

Dag 11: Sanur, vrije dag
Een heerlijke, laatste dag aan zee. Geniet van het mooie strand, ga eten onder de palmbomen, wandel of fiets over het kilometers-lange strandpad. 

Dag 12: Einde van de route
Een transfer brengt je in 45 minuten naar het vliegveld. Hier eindigt deze route.


Dag 1        : aankomst en transfer naar Ubud
Dag 2 en 3: Ubud
Dag 4        : Ubud – Pemuteran
Dag 5 en 6: Pemuteran
Dag 8        : Pemuteran - Sidemen
Dag 9        : Sidemen, vrije dag
Dag 9        : Sidemen, trip Oost-Bali
Dag 10      : Sidemen - Sanur
Dag 11      : Sanur
Dag 12      : einde route

Prijs : 555 EURO per persoon

  • gebaseerd op 2 personen, inclusief ontbijt/laagseizoenprijzen/hotelbeschikbaarheid
  • de tour kan op maat worden gemaakt, aanpassingen zijn mogelijk. Meer informatie: KLIK HIER
  • Hotel of vervoer nodig voor of na de tour? KLIK HIER.
big_img
Map Picture

OPTIES

Dit programma sluit aan op tours vanuit:

Laatste updates