Bali-Lombok-Sumbawa eilandhoppen / 18 dagen

Tijdens deze afwisselende reis bezoek je 5 eilanden: Bali-Gili Air-Lombok-Sumbawa-Moyo. Je wandelt door rijstvelden en naar watervallen, gaat snorkelen, luncht bij mensen thuis, bezoekt ambachtsdorpen en koffieplantages en geniet van een sunrise. De reis verloopt grotendeels buiten de toeristische drukte. Ook de accommodaties zijn heel afwisselend: vaak kleinschalig en van homestay tot prettig boetiek-hotel. Hoogtepunt is het spotten van walvishaaien op Sumbawa!

Dag 1 en 2: Aankomst Bali, Sidemen
Na aankomst in Denpasar word je naar het dorpje Sidemen gereden. Sidemen ligt tussen de rijstvelden in de binnenlanden van Oost-Bali. Bij helder weer heb je vanaf je balkon uitzicht op de Agung-vulkaan. Een eerste dag bijkomen hier, of maak optioneel een wandeling door de rijstvelden met een lokale gids.

Dag 3 en 4: Sidemen naar Gili Air
Per fast boat steek je over naar het eilandje Gili Air, voor de kust van Lombok. Gili Air is 5km in het rond en omgeven door koraal. Er is geen gemotoriseerd verkeer op het eiland. Ook hier weer een ontspannen dag; nu aan zee. Of maak optioneel een snorkeltrip en spot je eerste zeeschildpad.

Dag 5 en 6: Gili Air naar Senaru (Lombok)
Je steekt over naar het vaste land van Lombok en verblijft in een fijn boetiek-hotel in het bergdorp Senaru, op de flanken van de Rinjani-vulkaan. Met een lokale gids maak je de andere dag een wandeling naar het traditionele dorp en naar de watervallen Sedang Gile en Tiup Kelep. Vanuit de infinity-pool van het zwembad heb je uitzicht op de Rinjani-vulkaan en de ravijnen in de omgeving.

Dag 7 en 8: Senaru naar Tetebatu
Van de noordkant van de Rinjani-vulkaan rijd je via een mooie bergroute naar een dorpje aan de zuidkant: Tetebatu. Hier verblijf je in een prettige homestay en leer je de lokale familie kennen door samen kokosolie te maken. Met een gids maak je de andere dag een wandeling door de prachtige omgeving van het dorp. Je bezoekt ambachtsdorpen waar lokale mensen doeken en manden weven en traditioneel aardewerk maken. Je luncht hier bij mensen thuis.

Dag 9 tot 11: Tetebatu naar Kertasari (Sumbawa)
Per ferry steek je over naar het grote eiland Sumbawa. Je verblijft in het plaatsje Kertasari aan de zuidwest kust. Vanaf het hotel heb je uitzicht op de grillige kustlijn. In Kertasari wordt zeewier geoogst; heel interessant om te zien. In de vroege ochtend ga je naar de heuveltop Mantar, voor een prachtige sunrise met uitzicht over de omgeving. De andere dag bezoek je het dorpje Rarak Ronges, gelegen op een hoogvlakte in de binnenlanden. De lokale bevolking verbouwd hier koffie en andere agrarische producten zoals vanille. Je luncht hier bij mensen thuis en gaat het dorp en de plantages verkennen. 

Dag 12: Kertasari naar Labuan Jambu
Een lange rit vandaag, naar het plaatsje Labuan Jambu aan de noordkust in Midden-Sumbawa. Onderweg kun je het sultanspaleis in Sumbawa Besar bezoeken en zien hoe op Sumbawa stoffen worden geweven. De volgende ochtend vaar je in het donker naar visplatforms voor de kust, in de baai van Saleh. Bij het krieken van de dag komen hier walvishaaien af op de vis-activiteiten rond de platforms. Het is indrukwekkend om deze giga-grote zeedieren onder je voorbij te zien zwemmen. Indien mogelijk, kun je ze, met een snorkel op, ook onder water observeren.

Dag 13-15: Labuan Jambu naar Moyo-eiland
Nadat je de walvishaaien hebt gezien, rijd je terug naar Sumbawa Besar en vaar je naar het laatste eiland van deze reis: Moyo. Op dit eiland voor de kust van Sumbawa zijn maar een paar dorpjes; het merendeel van het eiland is beschermd natuurgebied. Je verblijft in kleinschalige accommodatie aan zee. In de binnenlanden kun je een aantal watervallen bezoeken, waar je ook heerlijk kan zwemmen. Maar Moyo-eiland staat vooral bekend om de prachtige koraaltuinen rond het eiland. Het is zeker aan te raden om een snorkeltrip te maken.

Dag 16-17 Moyo, Sumbawa naar Bali, Sanur
Per boot en transfer word je naar het vliegveld van Sumbawa Besar gebracht. De vlucht van Sumbawa Besar naar Bali is nog niet bij de reissom inbegrepen en kost ca. €125,- per persoon (inc. 20 kilo incheckbagage; prijs onder voorbehoud). Op Sanur heb je nog een laatste dag om de indrukken van deze reis te laten bezinken, voordat je terugvliegt naar Europa.

Dag 18: Vertrek uit Bali

Prijs : 1795 EURO per persoon

  • gebaseerd op 2 personen, inclusief ontbijt/laagseizoenprijzen/hotelbeschikbaarheid
  • de tour kan op maat worden gemaakt, aanpassingen zijn mogelijk. Meer informatie: KLIK HIER
  • Hotel of vervoer nodig voor of na de tour? KLIK HIER.
big_img
Map Picture

OPTIES

Dit programma sluit aan op tours vanuit:

Laatste updates