Trektocht Rinjani vulkaan, 3-daagse wandeling

Wild kamperen in een uitgestrekt nationaal park en een heftige klim naar de hoogste piek van westelijk Indonesië met als beloning een bovenwerelds uitzicht over de actieve vulkaankrater: de 3-daagse trektocht naar de Rinjani-vulkaan in een notendop. Geschikt voor wandelaars en natuurliefhebbers met een bijzonder goede conditie. Je draagt je eigen daypack, er gaat een gids mee en de proviand en kampeerspullen worden door dragers meegenomen.

Dag 1: Senaru-trekking-kamperen

Je kunt deze trektocht starten vanuit Senaru aan de noordkant van Lombok en eindigen in Sembalun aan de oostzijde van de vulkaan, of de tocht precies omgekeerd doen. De keuze hangt af van jouw programma vooraf en na afloop van deze tocht. Wanneer je in Senaru start, dan begint de dag met een stevige wandeltocht door dichte bossen, over een goed bospad. De hele dag zal het pad blijven stijgen. Halverwege wordt er een lunch klaar gemaakt. Met het stijgen verandert de begroeiing: eerst verdwijnen de grote bomen, daarna loop je door een sprookjesbos van kale, bemoste bomen, rododenderonstruiken en grondvarens, en tenslotte kom je terecht in een open vlakte. In de namiddag arriveer je bij de eerste kampeerplek op de buitenste kraterrand van de Rinjani-vulkaan, op ruim 2600 meter. Van hier heb je een prachtig uitzicht over de krater, met daarin het kratermeer en de aktieve, jonge krater. Je kampeert in koepeltenten met goede slaapzakken en dunne isoleermatjes. Je avondeten wordt hier bereid. Er zijn geen wasvoorzieningen. Door de gidsen wordt er een kuil gegraven en een toilettent opgezet.  

Dag 2: Trekking - kamperen
Deze dag begint met een fikse afdaling naar het kratermeer (gelegen op bijna 2000 meter). Bij het meer is er de mogelijkheid om even bij te komen in warmwaterbronnen in de buurt: een verademing voor vermoeide ledematen. Na de lunch begin je aan een volgende zware klim: aan de andere zijde van de krater wandel je weer omhoog naar de buitenste kraterrand. Eenmaal boven aangekomen worden opnieuw de tenten opgezet, op ruim 2600-meter hoogte. Vanaf deze plek heb je al een goed uitzicht op de hoogste top van de Rinjani.  

Dag 3: Kamperen-naar de top-Sembalun
Rond 3 uur in de ochtend begin je in het donker aan de laatste klim van deze trektocht, naar de top van de Rinjani. Het pad bestaat grotendeels uit mul lavazand en losliggende stenen en dat maakt deze klim zo zwaar. Het eerste uur loop je over een redelijk beschut maar steil pad van lavazand en grind en daarna is er een vlak stuk van ongeveer 45 minuten over de kraterrand. Het laatste deel is het zwaarst: ruim 2 uur omhoogploeteren door mul zand. Bij het ochtendgloren kom je aan op de top, op 3726 meter hoogte. Bij helder weer heb je een prachtig uitzicht over de krater, de noordkust van Lombok met de Gili-eilandjes voor de kust, de zuidkant van het eiland en zelf de kustlijn van het eiland Sumbawa met de Tambora-vulkaan in het oosten. Vergeet niet een foto van jezelf te maken met het bordje waarop de hoogte van de Rinjani staat vermeld. De afdaling naar het kamp is een belevenis en een groot contrast met de klim: je kunt bijna skiënd naar beneden door het mulle zand. Na het onbijt begin je aan de laatste afdaling, naar het dorp Sembalun. De beklimming van de Rinjani eindigt hier.


Eventuele accommodaties en vervoer naar begin- en eindpunt is nog niet meegenomen in deze route. Entreegeld en alle kosten voor dragers, kampeerspullen, gids, maaltijden zijn wel inclusief.

Dag 1: Senaru-trekking-kamperen
Dag 2: trekking-kamperen
Dag 3: kamperen-summit-Sembalun

Prijs : 380 EURO per persoon

  • gebaseerd op 2 personen, inclusief ontbijt/laagseizoenprijzen/hotelbeschikbaarheid
  • de tour kan op maat worden gemaakt, aanpassingen zijn mogelijk. Meer informatie: KLIK HIER
  • Hotel of vervoer nodig voor of na de tour? KLIK HIER.
big_img
Map Picture

OPTIES

Dit programma sluit aan op tours vanuit:

Laatste updates