Lombok: de Grote Snorkeltrip / 8 dagen

Rond het eiland Lombok zijn niet alleen heerlijke stranden te vinden, maar ook prachtige koraalriffen. Deze Grote Snorkeltrip brengt je naar de mooiste snorkelplekken van Lombok. Deze bevinden zich voornamelijk rond de eilandjes voor de kust, die in de lokale Sasak-taal 'Gili' worden, genoemd.  Je bezoekt zowel de 3 bekende Gili's in het noordwesten, als de minder bekende eilandjes in het oosten en zuiden van Lombok. En alle eilandjes hebben ook nog eens prachtige, tropische stranden.

Dag 1: Aankomst in Gili Air
Vandaag kom je aan in Gili Air (vervoer naar Gili Air niet inbegrepen). Gili Air is 1 van de 3 bekende Gili-eilanden in het noordwesten. Het is hier gezellig druk, met voldoende hotelletjes en restaurants, maar zonder dat er overlast wordt veroorzaakt. Op alle 3 de eilanden is geen gemotoriseerd verkeer. Gili Air is 5km in het rond, dus je loopt er in een ruim uur omheen! Je slaapt in een prettig middenklasse hotel met een mooi zwembad.

Dag 2: Gili Air: vrije dag om te snorkelen
Begin de reis met een relaxte dag. Met snorkelspullen onder de arm kun je rond het eiland lopen en op verschillende plekken de zee in gaan om te snorkelen. Het is ook mogelijk om ter plekke een snorkeltour te boeken, waarbij je met een boot naar de andere Gili's gaat en vanaf de boot snorkelt. En bijna altijd tref je wel ergens een schildpad op het rif; daar staan de Gili’s om bekend! Duiken is hier uiteraard ook goed mogelijk! 

Dag 3: Van Gili Air naar Labuan Pandan
Met een bootje steek je over naar het vaste land. Een chauffeur wacht je hier op en vervolgens rijden jullie langs de ruige noordkust van Lombok naar het kleine plaatsje Labuan Pandan, op de oostelijke punt van het eiland. Je verblijft in een prettig hotel aan zee. 

Dag 4: snorkeltrip naar Gili Kondo, Gili Bidara
Vandaag maak je een snorkeltocht met een boot, naar de mini Gili-eilandjes voor de kust: Gili Kondo, Gili Bidara en nog andere, die soms niet meer zijn dan een zandbank in zee. Heerlijk snorkelen hier. Een picknick lunch is inclusief. In de middag ben je weer terug in het hotel. 

Dag 5: Van Labuan Pandan via Pink Beach naar Selong Belanak
Per auto reis je vandaag eerst naar het havenplaatsje Tanjung Luar. Hier stap je in een bootje dat je naar een eilandje voor de kust brengt, waar je kunt snorkelen, en naar het prachtige Pink Beach: een afgelegen baai met zachtroze zand. Een picknick lunch gaat weer mee. Na afloop brengt de chauffeur je naar de kustplaats Selong Belanak, aan de zuidkant van Lombok. Een prettig hotel op wandelafstand van het prachtige, witte strand.

Dag 6: Selong Belanak naar Gili Asahan
Een transferdag vandaag: met de auto naar Sekotong in de zuidwestelijke punt van Lombok. En dan met een bootje ca. 20 minuten varen naar het eiland Gili Asahan. Duik deze middag meteen de zee in om op het huisrif voor de kust de huisschildpad te begroeten. En als je geluk hebt, dan zie je misschien wel een zandhaaitje! Je slaapt in een sfeervol ecohotel aan zee. 

Dag 7: Gili Asahan, vrije dag
Gili Asahan is een behoorlijk eiland met een flinke heuvel in het midden, één dorpje en een handjevol hotelletjes. Heel veel gebeurt er niet op dit eiland, en dat is maar goed ook: rust alom! Ga vandaag snorkelen voor de kust, of boek een snorkeltour per boot naar andere eilanden in de omgeving. Duiken is hier uiteraard ook goed mogelijk. Heb je energie over, beklim dan de heuvel achter het hotel voor een sunrise of sunset view. 

Dag 8: Vertrek naar het vliegveld
Per boot en auto reis je vandaag naar het vliegveld van Lombok. Hier eindigt de snorkeltrip over Lombok. Het is ook mogelijk om een fast boat naar Bali te nemen.

Dag 1: Aankomst Gili Air
Dag 2: Gili Air, vrije dag
Dag 3: Gili Air naar Labuan Pandan
Dag 4: Labuan Pandan, snorkeltrip
Dag 5: Labuan Pandan via Pink Beach naar Selong Belanak
Dag 6: Selong Belanak naar Gili Asahan
Dag 7: Gili Asahan, vrije dag
Dag 8: vertrek uit Lombok 

Prijs : 615 EURO per persoon

  • gebaseerd op 2 personen, inclusief ontbijt/laagseizoenprijzen/hotelbeschikbaarheid
  • de tour kan op maat worden gemaakt, aanpassingen zijn mogelijk. Meer informatie: KLIK HIER
  • Hotel of vervoer nodig voor of na de tour? KLIK HIER.
big_img
Map Picture

OPTIES

Dit programma sluit aan op tours vanuit:

Laatste updates