Ontdekkingstocht naar Bada vallei/ 3 dagen

Op 5 uur rijden van het Posomeer, na het volgen van een spectaculaire weg, ligt de Bada vallei. Verspreid over deze mysterieuze vallei tref je megalieten aan in de vorm van grote stenen beelden. Het gebied van sawahs en beboste heuvels ligt op de rand van het Nationaal Park Lore Lindu en is perfect voor een 1-daagse dag trek.  

Dag 1. Tentena – Saluopa waterval - Bada vallei
Een spannende rit per jeep brengt je vandaag van Tentena naar de Badavallei. Na 30 minuten rijden stop je eerst bij de mooie Saluopa waterval. Je hebt hier tijd om de verschillende terrassen van de waterval te beklimmen. Na deze stop gaat de weg snel omhoog en een prachtige klim dwars door het oerwoud volgt. Je kunt onderweg regelmatig stoppen, onder andere om vleesetende planten te bewonderen. Na de klim volgt uiteraard een afdaling. Deze is zeker net zo mooi, maar het wegdek is wel een stuk slechter. Vanaf hier is het dus hobbelen tot aan de Badavallei. Je slaapt in eenvoudige, maar schone accommodatie.  

Dag 2. Trekking Bada vallei
Je start vandaag vroeg voor de trek door de vallei, op het moment dat het ochtendlicht zacht over de velden schijnt. Deze dag wandel je door rijstvelden, over heuvels en door lichte bebossing, om zo de verschillende beelden te ontdekken. De megalieten staan door de hele vallei verspreid. Sommige zijn maar 40 centimeter hoog, maar de grootste is zeker twee meter! De afbeeldingen verschillen van diervormen (apen) tot  vrouw- en manvormen. Tot nu toe heeft niemand kunnen aantonen hoe oud de beelden precies zijn of door wie ze zijn gemaakt en geplaatst. Laat je eigen ideeën dus de vrije loop tijdens het wandelen. Let tijdens de trek overigens ook op de grote verscheidenheid aan vogels; bijeneters, ijsvogels, adelaars. Aan het eind van de middag keer je terug naar je guesthouse.  

Dag 3. Bada vallei – trek door het bos – Tentena
Ook vandaag weer vroeg uit de veren. Met de jeep rijd je in een uur naar een deel van het oerwoud waar je een wandeling maakt van ongeveer 3 tot 4 uur. Tijdens de wandeling, die voornamelijk vlak is, heb je kans op het zien van neushoornvogels en verschillende apensoorten. Na de wandeling vervolg je je weg terug naar Tentena, over dezelfde weg als op de heenreis.    

Dag 1. Tentena - Saluopo waterval - Bada vellei
Dag 2. Trekking Bada vallei
Dag 3. Bada vallei  - trek door het bos – Tentena

Prijs : 325 EURO per persoon

  • gebaseerd op 2 personen, inclusief ontbijt/laagseizoenprijzen/hotelbeschikbaarheid
  • de tour kan op maat worden gemaakt, aanpassingen zijn mogelijk. Meer informatie: KLIK HIER
  • Hotel of vervoer nodig voor of na de tour? KLIK HIER.
big_img
Map Picture

OPTIES

Dit programma sluit aan op tours vanuit:

Laatste updates