Lombok hoogtepunten rondreis / 9 dagen

Traditionele Sasak-cultuur, rijstvelden, ambachtsdorpjes, een vulkaan van ruim 3700 meter en bounty-eilandjes met hagelwit zand: dit is Lombok, de kleine buur van Bali, waar het toerisme nog op een veel lager niveau staat. Paardenkarren en ossenwagens rijden hier nog door de straten van kleine agrarische gemeenschappen. De bekendste trekpleisters zijn drie kleine eilandjes ten westen van Lombok: de Gili’s. 

Dag 1 Transfer naar Selong Belanak 
Op weg naar Selong Belanak aan de zuidkust van Lombok vallen meteen enkele karakteristieke dingen op: regelmatig moet jouw chauffeur uitwijken voor paardenkarren, de zogenaamde ‘cidomo’. Op het platteland van Lombok is dit de meest gebruikelijke vorm van openbaar vervoer. Daarnaast het grote aantal moskeeën, soms met prachtige koepels. Je eindigt vandaag aan de ruige zuidkust van Lombok, aan de prachtige baai van Selong Belanak. Vanuit het hotel is het een klein stukje wandelen naar het strand. 

Dag 2 Selong Belanak
Je hebt een hele dag om te luieren aan het strand van dit relaxte plaatsje. Het strand is prachtig wit en er wordt hier ook gesurfd en er liggen veel vissersbootjes. Als je geluk hebt, dan kun je aan het einde van de dag een groep waterbuffels over het strand zien lopen. In de buurt zijn meerdere baaien en stranden om te bezoeken.

Dag 3 Selang Belanak naar Senggigi
Vandaag een relatief korte transfers, van Selong Belanak aan de zuidkust naar de badplaats Senggigi aan de westkant van het eiland. Stops in overleg met de chauffeur, bijvoorbeeld bij traditionele dorpen of de Narmada tempel nabij de hoofdstad van het eiland. Je slaapt in eenvoudige accommodatie, centraal in het stadje en niet ver van het strand.

Dag 4 Senggigi, fietstrip Lingsar, Tetebatu 
Stap vandaag op de fiets, voor een afwisselende fietstrip naar Lingsar. Je passeert dorpjes, markten, ziet hoe men oa kroepoek maakt. Je passeert een gigantische waringin-boom, bezoekt een dorpje met een van de oudste moskeeen van het eiland en eindigt de rit bij de Lingsar tempel. In totaal ca. 25km fietsen, ca. 4 uur onderweg. Na afloop brengt de chauffeur je naar het dorpje Tetebatu, aan de voet van de Rinjani-vulkaan. Je slaapt hier in een gezellige homestay, in een comfortabele kamer en je leert de familie kennen door middel van een demonstratie kokosolie maken.

Dag 5 Tetebatu, trekking en bezoek Pringgasela
Tetebatu ligt prachtig tussen de sawahs. Met een lokale gids maak je deze ochtend een prettige wandeling van ongeveer 3 uur door de velden en dorpjes rond Tetebatu. Bij helder weer heb je steeds uitzicht op de indrukwekkende Rinjani-vulkaan. Aan het einde van de wandeling stap je in de auto en word je naar het dorpje Pringgasela gereden. In dit dorp zijn veel huisvrouwen aan huis bezig met het weven van stoffen, die typisch voor Lombok zijn. Je krijgt een rondleiding door het dorp en na afloop wacht er een heerlijke lunch. Na de lunch stap je weer in de auto en kun je andere ambachtsdorpjes bezoeken, waar onder andere vlechtwerk van rotan en aardewerk wordt gemaakt.

Dag 6 Tetebatu via Sembalun naar Senaru
Een prachtige rit rond de machtige Rinjani-vulkaan. Je passeert het dorp Sembalun, dat in een hoogvlakte ligt, tussen eindeloze velden met uien en knoflook. Vanaf deze hoogvlakte daal je af naar de noordkust van Lombok. Prachtige uitzichten onderweg! Je volgt de weg langs de noordkust en bij de plaats Bayan sla je af de binnenlanden in en rijd je omhoog naar het bergdorp Senaru. Onderweg kun je stoppen bij de oudste moskee van Lombok, die er heel anders uitziet dan de vele moderne moskeeën op het eiland. Deze avond slaap je in fijne accommodatie, met prachtig uitzicht op de grootste waterval van Lombok.

Dag 7 Wandeling in Senaru en door naar Gili Air
Deze ochtend staat er een lokale, vrouwelijke gids klaar, die je meeneemt naar een traditionele dorp in de buurt: huizen van leem en natuurlijke materialen. Je krijgt uitleg over de lokale cultuur en wandelt ook door de velden rond het dorp. Uiteindelijk wandel je naar een van de spectaculaire watervallen in de buurt. In de middag rijd je per auto weer verder naar de haven van Teluk Narre en in 20 minuten steek je per boot over naar het eilandje Gili Air. Je slaapt in prettige middenklasse accommodatie met een heerlijk zwembad.

Dag 8 Gili Air, vrije dag
Dit is een echte relaxdag, op een eilandje waar geen gemotoriseerd verkeer is. Het eiland is 5km in het rond en je wandelt dit in een ruim uur rond. Witte stranden en koraal voor de kust; dat nodigt uit tot zwemmen en snorkelen. Liefhebbers kunnen ter plekke een snorkeltocht per boot boeken, waarbij je ook andere Gili-eilanden bezoekt. Maar lekker een dag niets doen is hier zeker ook niet verkeerd!

Dag 9 Einde van het programma 
Het programma eindigt in Gili Air. Van hieruit kun je verder reizen naar jouw volgende bestemming: per fast boat naar Bali of per boot en auto naar het vliegveld van Lombok.
  
Dag 1 Transfer naar Selong Belanak
Dag 2 Selong Belanak, vrije dag
Dag 3 Selang Belanak naar Senggigi
Dag 4 Senggigi, fietstrip, Tetebatu
Dag 5 Tetebatu, trekking en bezoek Pringgasela
Dag 6 Tetebatu via Sembalun naar Senaru
Dag 7 Senaru naar Gili Air
Dag 8 Gili Air
Dag 9 Einde programma

Prijs : 575 EURO per persoon

  • gebaseerd op 2 personen, inclusief ontbijt/laagseizoenprijzen/hotelbeschikbaarheid
  • de tour kan op maat worden gemaakt, aanpassingen zijn mogelijk. Meer informatie: KLIK HIER
  • Hotel of vervoer nodig voor of na de tour? KLIK HIER.
big_img
Map Picture

OPTIES

Dit programma sluit aan op tours vanuit:

Laatste updates