Midden Sulawesi met Lore Lindu Nationaal Park

Midden Sulawesi is een uitgestrekte regio met enkele prachtige en unieke plekken, zoals het Poso-meer en het Lore Lindu Nationaal Park. Het gebied is moeilijk te bereizen, heeft minimale voorzieningen en wordt daardoor maar zelden bezocht. In deze route is een uitdagende 2-daagse trekking opgenomen, van de Bada-vallei naar de Besoa-vallei. In beide valleien ga je op zoek naar mysterieuze megalieten. Een route voor echte avonturiers!

Dag 1: Rantepao – Pendolo
Een vroege start is noodzakelijk voor deze lange rit richting Poso-meer. Je verlaat de bergen van Toraja op weg naar de oostkust en buigt daarna af naar het noorden. Aan het eind van de middag arriveer bij Pendolo, een plaatsje direct aan het Poso-meer. Je slaapt hier één nacht in een eenvoudig hotel aan het water, zodat je morgen op tijd kunt vertrekken voor de boottocht over het meer. Het avondeten wordt door het hotel verzorgd.  

Dag 2: Pendolo – Tentena
In alle vroegte stap je op een privé-boot voor een prachtige tocht over het Poso-meer. Onderweg stop je een paar keer, eerst voor een korte wandeling naar een waterval en daarna voor een mooi uitzicht over het meer. Uiteindelijk leg je aan direct bij je hotel, iets buiten het stadje Tentena. Je slaapt twee nachten in dit eenvoudige maar leuke hotel aan het meer.  

Dag 3: Tentena - uitstapje Saluopo Waterval
Na je ontbijt maak je een excursie naar de Saluopa-waterval. Deze waterval bestaat uit 12 niveau’s en ligt in een bosrijke omgeving. Neem zwemkleding en een handdoek mee als je in één van de poeltjes bij de waterval wilt zwemmen. Na het bezoek aan Saluopa rijd je terug naar je hotel. De rest van de dag genieten bij het meer.  

Dag 4: Tentena – Bada-vallei (plaatsje Bomba)
Met een jeep en lokale gids vertrek je vandaag richting de Bada-vallei. Bada ligt in het Lore Lindu Nationaal Park. Verspreid over de vallei kun je megalieten ontdekken, die soms per jeep maar veelal lopend zijn te bereiken. Je doorkruist hiervoor een prachtig landschap van riviertjes, grasland en sawahs. Deze avond verblijf je in eenvoudige accommodatie in het plaatsje Bomba. Alle maaltijd tijdens het verblijf in zowel de Bada- als de Besoa-vallei en tijdens de trekking zijn inclusief.

Dag 5: Bada-vallei – Besoa-vallei (trekking)
De gids en dragers komen je ’s ochtends ophalen voor de 2-daagse trekking naar Doda in de Besoa-vallei. Deze eerste dag is pittig: ongeveer 8 uur wandelen, waarvan de meeste tijd berg op. Je loopt door verschillende typen bos, met af en toe prachtige uitzichten. De nacht breng je door in een ‘pondok’, een houten platform tussen vier palen met een dak erboven, midden in het bos. Het kan hier ’s nachts fris zijn, dus neem een fleece-jack mee.  

Dag 6: Bada-vallei  – Besoa-vallei (trekking)
Bosgeluiden zullen je deze ochtend wekken: tijd voor de tweede dag van de trekking. Na het ontbijt begin je opnieuw aan een fikse wandeling van ongeveer 8 uur, maar dit keer minder zwaar dan de dag van gister. Je trekt opnieuw door het oerwoud, soms omhoog, dan weer naar beneden. Uiteindelijk kom je aan in de Besoa-vallei. Je overnacht hier in een’ losmen’, een eenvoudige guesthouse.  

Dag 7: Besoa-vallei
Vandaag ga je met de gids de Besoa-vallei verkennen. Verspreid over deze vallei liggen ook eeuwenoude megalieten, onder meer op de beroemde Pokekea-vlakte. Je treft hier voornamelijk grote, stenen vaten aan, waarvan de herkomst en functie nog onduidelijk is. Deze nacht slaap je nog eens in Doda.  

Dag 8: Besoa-vallei – Palu.
Een lange autorit brengt je vandaag terug naar de ‘bewoonde’ wereld. Je slaap vannacht in een heerlijk zakenhotel in de stad Palu, aan de Baai van Palu.  

Dag 9: Palu, transfer vliegveld.  

Dag 1.          Rantepao – Pendolo
Dag 2.          Pendolo – Tentena
Dag 3.         Tentena
Dag 4.         Tentena – Bada-vallei (Bomba)
Dag 5 en 6. Trekking, Bada-vallei – Besoa-vallei (Doda)
Dag 7.          Besoa-vallei (Doda)
Dag 8.          Besoa-vallei – Palu
Dag 9.          Palu – transfer vliegveld

Prijs : 875 EURO per persoon

  • gebaseerd op 2 personen, inclusief ontbijt/laagseizoenprijzen/hotelbeschikbaarheid
  • de tour kan op maat worden gemaakt, aanpassingen zijn mogelijk. Meer informatie: KLIK HIER
  • Hotel of vervoer nodig voor of na de tour? KLIK HIER.
big_img
Map Picture

OPTIES

Dit programma sluit aan op tours vanuit:

Laatste updates