Midden Sulawesi met Togean-eilanden

Midden Sulawesi is een uitgestrekte regio met enkele prachtige en unieke plekken, zoals het Poso-meer en de paradijselijke Togean-eilanden. Het gebied is moeilijk te bereizen, heeft minimale voorzieningen en wordt daardoor maar zelden bezocht. Deze route combineert meerdere reisdagen met een ontspannen verblijf op het eiland Batudaka, onderdeel van de Togean-archipel, waar volop snorkel- en duikmogelijkheden zijn.

Dag 1: Rantepao – Pendolo
Een vroege start is noodzakelijk voor deze lange rit richting Poso-meer. Je verlaat de bergen van Toraja op weg naar de oostkust en buigt daarna af naar het noorden. Aan het eind van de middag arriveer bij Pendolo, een plaatsje direct aan het Poso-meer. Je slaapt hier één nacht in een eenvoudig hotel aan het water, zodat je morgen op tijd kunt vertrekken voor de boottocht over het meer. Het avondeten wordt door het hotel verzorgd.  

Dag 2: Pendolo – Tentena
In alle vroegte stap je op een privé-boot voor een prachtige tocht over het Poso-meer. Onderweg stop je een paar keer, eerst voor een korte wandeling naar een waterval en daarna voor een mooi uitzicht over het meer. Uiteindelijk leg je aan direct bij je hotel, iets buiten het stadje Tentena. Je slaapt twee nachten in dit eenvoudige maar leuk hotel aan het meer.  

Dag 3: Tentena - uitstapje Saluopo Waterval
Na je ontbijt maak je een excursie naar de Saluopa-waterval. Deze waterval bestaat uit 12 terrassen en ligt in een bosrijke omgeving. Neem zwemkleding en een handdoek mee als je in één van de poeltjes bij de waterval wilt zwemmen. Na het bezoek aan Saluopa rijd je terug naar je hotel. De rest van de dag genieten bij het meer.  

Dag 4: Tentena – Ampena
De rit van Tentena naar Ampana gaat voor een groot deel langs de kust. Je passeert eerst Poso, en daarna kom je al snel bij zee uit. Aan de andere kant liggen hoge bergen en het bijna ondoordringbare oerwoud van Morowali. Je stopt later in de middag in het kleine plaatsje Ampana, waar je nog kunt pinnen en misschien wat snacks in wilt slaan voor je verblijf op de Togean-eilanden. Je hotel ligt direct aan zee en het is geen straf om hier alvast een duik te nemen.

Dag 5: Ampana – Kadidiri, Togean
In de ochtend vertrek je naar je volgende bestemming: de paradijselijke Togean-eilanden. De rit gaat eerst naar Ampena, waar je vervolgens op een boot stapt en in 1,5 tot 3 uur tijd overvaart naar Kadidiri. Hier verblijf je in een prettige bungalow aan het strand. Witte stranden, azuur-blauw water en wapperende kokospalmen vormen je omgeving voor de komende dagen. Je kunt in dit tropisch paradijs eenvoudig ter plekke duik- en snorkeltrips organiseren. Tijdens je verblijf op Kadidiri zijn alle maaltijden inclusief.

Dag 6 en 7: Kadidiri
Relax aan het strand, duik, snorkel, of bezoek leuke plekjes als Karina Beach, het kwallenmeer of het zeenomadendorp Papan, waar de lokale Bajo-bevolking in houten huisjes boven het koraal leeft.

Dag 8: Kadidiri – Ampena, transfer naar Luwuk
Vanaf Kadidiri scheep je weer in voor de afvaart naar de vaste wal. Het is weer tussen de 1,5 en 3 uur varen naar Ampena, de plaats waarde auto klaarstaat voor de rit naar Luwuk. Deze kleine stad biedt je de beste mogelijkheden voor vluchten naar Makassar en door naar Jakarta, of naar het noorden van Sulawesi.

Dag 9. Luwuk – transfer Airport
Na je laatste nacht brengt de auto je naar het vliegveld voor je vlucht naar je volgende bestemming.  

Dag 1.         Rantepao – Pendolo
Dag 2.         Pendolo – Tentena
Dag 3.         Tentena 
Dag 4.         Tentena – Ampana 
Dag 5.         Ampana - Kadidir (Togean-eilanden) 
Dag 6 en 7. Kadidiri
Dag 8          Kadidiri - Ampena - Luwuk  
Dag 9.         Luwuk - transfer vliegveld
Prijs : 635 EURO per persoon

  • gebaseerd op 2 personen, inclusief ontbijt/laagseizoenprijzen/hotelbeschikbaarheid
  • de tour kan op maat worden gemaakt, aanpassingen zijn mogelijk. Meer informatie: KLIK HIER
  • Hotel of vervoer nodig voor of na de tour? KLIK HIER.
big_img
Map Picture

OPTIES

Dit programma sluit aan op tours vanuit:

Laatste updates