<< eiland : Sulawesi | thema's : Voorbeeldreizen

Zuid Sulawesi rondreis hoogtepunten

Zuid Sulawesi kun je grofweg opdelen in twee gebieden: het relatief vlakke zuiden met de Bugis- en Makassar-bevolkingsgroepen aan de kusten, en het bergachtige noorden waar het Toraja-volk woont. De Toraja’s spreken het meest tot de verbeelding vanwege hun bijzondere doodscultuur: rotsgraven, babybomen en spectaculaire feesten om overledenen te eren. Daarnaast leent het gebied zich uitstekend voor fraaie trektochten langs kalksteenbergen, sawahs en traditionele dorpen.

Dag 1: Makassar Airport - Malino
Na aankomst op de luchthaven van Makassar verlaat je direct de drukte van de stad. Na ongeveer 2 uur rijden bevind je je in de koele heuvels van Malino. De rest van de dag kun je bijkomen in deze mooie omgeving.

Dag 2: Malino
Vandaag maak je een prettige wandeling van ongeveer 2 uur onder leiding van een lokale gids. Je wandelt naar een waterval via dennenbossen en rijstvelden. Het is ook mogelijk om optioneel een langere wandeling of een fietstocht van een halve dag te maken.

Dag 3: Malino – Bira
Via een prachtige weg door de bergen in het zuiden rijd je vandaag naar de kustplaats Bira. Witte stranden en een azuur-blauwe zee nodigen uit om te zwemmen en te snorkelen. In de directe omgeving van Bira kun je ook prima wandelen. Misschien zie je op één van de nabij gelegen stranden hoe Buginezen een traditionele schoener bouwen.

Dag 4: Bira
Vandaag kun je zwemmen, snorkelen of de omgeving te voet verkennen. Ga kijken bij Buginese scheepsbouwers en weefsters die onder de huizen op palen aan hun weefgetouwen zitten. Of beklim de Pua Janggo, een kleine heuvel in de buurt van het ooststrand, voor een goed uitzicht over de omgeving.

Dag 5: Bira – Sengkang
Van Bira in het uiterste zuiden van Sulawesi rijd je vandaag via een mooie route naar Sengkang, een stuk noordelijker. Je komt langs rubberplantages waar je kunt zien hoe mannen de bomen insnijden om rubbermelk te tappen. In de namiddag arriveer je in Sengkang, een klein stadje aan het Tempe-meer. Je logeert hier in een eenvoudig hotel.

Dag 6: Sengkang – Rantepao
Je start de dag met een bijzondere boottocht op het Tempe-meeer. Tijdens de tocht zie je talloze watervogels en kom je verschillende drijvende dorpen tegen. Als het mogelijk is legt de boot aan voor een kort bezoek aan een drijvend huis. Na de boottocht stap je in de auto voor een lange rit naar Toraja-land. Natuurlijk stop je onderweg diverse keren, onder andere voor een bezoek aan zijde-weverijen en voor een lunch bij een Buginese familie. Uiteindelijk verlaat je de kust en rijd je de bergen in naar Rantepao. Je logeert hier in een goed hotel met veel lokale elementen, net iets buiten Rantepao.

Dag 7: Rantepao
Met de auto en een lokale gids verken je het Toraja-gebied. Je bezoekt rotsgraven met tau-tau (poppen met het gezicht van een overledene, die voor een graf staan), grotgraven, tongkonan (traditionele Toraja-huizen), de babyboom en megalieten. Natuurlijk kom je onderweg ook prachtige sawahs en waterbuffels (karbouwen) tegen. Let vooral op de wit-zwarte karbouwen, deze kunnen net zoveel waard zijn als een auto. Als er tijdens je verblijf een doodsfeest in de omgeving plaatsvindt, dan wordt het programma hier natuurlijk in overleg op aangepast.

Dag 8: Rantepao – trekking
Wandelschoenen aan, rugzak voor één nacht mee en op naar het beginpunt van de trektocht. Je wandelt deze dag langs sawahs, waarbij je prachtige uitzichten hebt over de omgeving. Natuurlijk bezoek je verschillende dorpen waar nog veel traditionele huizen staan. Aan het eind van de middag arriveer je in het dorp waar je overnacht. Terwijl de maaltijd hier voor je wordt bereid, kun je het dorp verkennen om een goede indruk te krijgen van het lokale dorpsleven.

Dag 9: Trekking – Rantepao
Het gekraai van hanen en geblaf van honden zal je waarschijnlijk vroeg wekken. Niet erg, want iedereen in de kampong begint de dag vroeg. Na het ontbijt wandel je deze dag weer verder langs karststenen rotsformaties en sawahs. Je eindigt op een plek waar de auto staat te wachten. Deze brengt je terug naar het hotel in Rantepao.

Dag 10: Rantepao – Makassar
Vroeg in de ochtend vertrek je met de auto voor de lange rit naar Makassar. De eerste uren rijd je door de bergen en de omgeving is prachtig. Eenmaal de bergen uit kom je bij de kust en deze volg je tot aan Makassar. Aan het einde van de middag arriveer je in deze drukke havenstad. Misschien heb je nog tijd om het voormalig Fort Rotterdam te bezoeken. Of loop ’s avonds, net als veel lokale mensen, naar de boulevard aan zee. Je slaapt in een comfortabel zakenhotel.

Dag 11: Transfer vliegveld
Per auto wordt je naar het vliegveld van Makassar gebracht voor een vlucht naar je volgende bestemming.

Dag 1.   Aankomst Makassar, transfer naar Malino
Dag 2.   Malino

Dag 3.   Malino – Bira
Dag 4.   Bira
Dag 5.   Bira – Sengkang

Dag 6.   Sengkang – Tempemeer – Rantepao (Toraja)
Dag 7.   Rantepao
Dag 8.   Rantepao – trekking – lokaal dorp

Dag 9.   Lokaal dorp – trekking – Rantepao

Dag 10. Rantepao – Makassar
Dag 11. Makassar - vliegveld  
Prijs : 890 EURO per persoon

  • gebaseerd op 2 personen, inclusief ontbijt/laagseizoenprijzen/hotelbeschikbaarheid
  • de tour kan op maat worden gemaakt, aanpassingen zijn mogelijk. Meer informatie: KLIK HIER
  • Hotel of vervoer nodig voor of na de tour? KLIK HIER.
big_img
Map Picture

OPTIES

Dit programma sluit aan op tours vanuit:

Laatste updates