Boot trip Komodo Nationaal Park / 2 dagen

Een azuurblauwe zee, met daarin geelgroen begraste eilanden waar traag bewegende varanen de belangrijkste bewoners zijn: Komodo Nationaal Park. De reptielen stammen uit de oertijd en met hun lengte van wel 3 meter is de link naar de dinosaurus snel gemaakt. Op de eilanden Rinca en Komodo kun je deze indrukwekkende dieren tijdens een wandeling van dichtbij bewonderen. Er is een keuze tussen een eenvoudige of een luxere boot. Maaltijden worden verzorgd (inclusief) en er is een Engelssprekende lokale gids aan boord. Deze trip sluit naadloos aan op de Flores-programma's

Dag 1 Labuan Bajo - Rinca - Komodo
Vanuit Labuan Bajo op Flores vaar je met jouw privé-boot naar het eerste eiland waar je de komodovaraan kunt zien: Rinca. Samen met een parkranger kun je een wandeling maken door het heuvelachtige landschap. Je gaat natuurlijk op zoek naar varanen, maar let ook op een lokale hoendersoort, herten, kakatoes en wilde waterbuffels. Na Rinca ga je verder met de boot. De lunch wordt klaargemaakt terwijl je tussen de verschillende eilanden door vaart. Onderweg wordt verschillende keren gestopt bij kleine strandjes. Je kunt dan gaan snorkelen of alleen even een duik maken in de zee. De nacht breng je door op de boot, bij de ankerplaats bij het eiland Komodo. Het diner wordt hier geserveerd. Er is een keuze uit een eenvoudige dekboot (waarbij je op een matras op het dek slaapt), of een cabine-boot (je hebt dan je eigen slaapcabine). Beide hebben een eenvoudige badkamer met een koude douche of mandibak. 

Dag 2 Komodo - Labuan Bajo
’s Ochtends vroeg ga je aan land op het eiland Komodo. Ook hier kun je met een parkranger een wandeling maken en natuurlijk is het belangrijkste object weer de komodovaraan. De wandeling gaat door een bosachtig gebied. Na de ontdekkingstocht op Komodo ga je weer aan boord. Je begint aan de terugvaart naar Labuan Bajo. Als er tijd is maak je onderweg nog een stop om te snorkelen of om te zwemmen. Een transfer brengt je naar je hotel aan het strand van Labuanbajo, waar je nog een nachtje slaapt.

Dag 1 Labuan Bajo – Rinca - Komodo (boot)
Dag 2 Komodo – Labuan Bajo (hotel)Prijs : 265 EURO per persoon

  • gebaseerd op 2 personen, inclusief ontbijt/laagseizoenprijzen/hotelbeschikbaarheid
  • de tour kan op maat worden gemaakt, aanpassingen zijn mogelijk. Meer informatie: KLIK HIER
  • Hotel of vervoer nodig voor of na de tour? KLIK HIER.
big_img
Map Picture

OPTIES

Dit programma sluit aan op tours vanuit:

Laatste updates