<< eiland : Sumatra | thema's : Voorbeeldreizen

Sumatra hoogtepunten rondreis / 9 dagen

De Sumatra hoogtepunten reis bied je, in een compacte rondreis, alles wat Sumatra zo bijzonder maakt: tropisch regenwoud, wilde dieren, authentieke volkeren, traditionele dorpen, vulkanen en veel platteland. De reis start in Medan, Noord Sumatra en eindigt in Padang, West Sumatra. 

Dag 1: Aankomst Medan-transfer Bukit Lawang
Aankomst in Medan en transfer naar Bukit Lawang, een rit van ongeveer 4 uur. Een flink stuk rijden dus, maar dan kom je ook ergens: Je hotel ligt aan een rivier en op de rand van het tropisch regenwoud (Gunung Leuser National Park): een sfeervol eco-hotel met een bijzonder restaurant.

Dag 2: Bukit Lawang
Orang-oetans spotten vandaag, Je maakt een trekking met een lokale gids van ca. 3 uur door het nationaal park. Aansluitend ga je ca. 20min tuben: met autobanden de rivier afzakken.

Dag 3: Bukit Lawang-Brastagi

Vandaag een reisdag van Bukit Lawang, via Medan de binnenlanden in naar het bergstadje Brastagi. Het ligt in een tuinbouwgebied op ongeveer 1300 meter hoogte. ‘s Avonds kan het er dus flink afkoelen. Je overnacht in een prima hotel. Bezoek deze middag de lokale fruitmarkt of een boeddhistische tempel.

Dag 4: Brastagi-Samosir/Tobameer
In de omgeving van Brastagi liggen verschillende dorpen van het Karo Batakvolk. Hier vind je nog de imposante traditionele woonhuizen. Op weg naar Prapat kun je stoppen om deze te bekijken. Bezoek ook de Sipisopiso-waterval, vanwaar je een eerste blik op het Tobameer hebt. Vanaf Prapat vaar je met een lokale boot naar je hotel op het eiland Samosir: een mooi complex gelegen aan het Tobameer. Hier slaap je in een prettig, kleinschalig hotel, met zwembad en direct aan het meer.

Dag 5: Samosir/Tobameer

Vrije dag om Samosir eiland te verkennen: wandelen, fietsen, of per motor of met de auto en chauffeur (die beschikbaar is). Vergeet niet een frisse duik te nemen in het Tobameer.

Dag 6: Samosir/Tobameer-Padang Sidempuan

De eerste van twee lange reisdagen over een weg die de mooie naam Trans Sumatra Highway heeft: een smalle weg van twee banen, deels in slechte staat, die je door de hart van Sumatra brengt. Een prachtige route, met onderweg veel mogelijkheden om te stoppen: markten, dorpjes, rijstvelden, plantages van rubber, koffie, ananas, cacao, etc. Je overnacht in een standaard hotel in Padang Sidempuan. 

Dag 7: Padang Sidempuan-Bukittinggi

Vervolg de route over de Trans Sumatra Highway, op weg naar Bukittinggi. Vandaag passeer je de evenaar. Je bent dan al in de provincie West Sumatra, het land van de Minangkabau. Hoewel islamitisch, heeft dit volk opvallend genoeg een matrilineaire en matriarchale cultuur: vrouwen zijn er dus de baas! Je verblijft in een ecolodge, iets buiten het stadje en midden tussen de rijstvelden.

Dag 8: Bukittinggi

Verken vandaag Bukittinggi en omgeving. De auto met chauffeur staat tot je beschikking. In de stad is er het Panorama-park, de klokkentoren, Fort de Kock, de markt. Maar je kunt ook de stad uitgaan: het zilverwerkdorpje Kota Gadang, eventueel in combinatie met het Maninjaumeer. Of maak een tocht naar de prachtige Harau-vallei, 2 uur rijden van Bukittinggi. Of bezoek het recentelijk herbouwde Minang-paleis in Pagaruyung. Wil je actief zijn, dan is het mogelijk om optioneel een mooie trektocht door de Sianok-vallei of een fietstrip over het platteland in de reis op te nemen.

Dag 9:Bukittinggi-vliegveld Padang

Transfer van Bukittinggi naar het vliegveld van Padang (2 uur rijden).  

Dag 1: Medan-Bukit Lawang
Dag 2: Bukit Lawang
Dag 3: Bukit Lawang-Brastagi
Dag 4: Brastagi-Samosir
Dag 5: Samosir
Dag 6: Samosir-Padang Sidempuan
Dag 7: Padang Sidempuan-Bukittinggi
Dag 8: Bukittinggi
Dag 9: Bukittinggi-vliegveld Padang

Prijs : 610 EURO per persoon

  • gebaseerd op 2 personen, inclusief ontbijt/laagseizoenprijzen/hotelbeschikbaarheid
  • de tour kan op maat worden gemaakt, aanpassingen zijn mogelijk. Meer informatie: KLIK HIER
  • Hotel of vervoer nodig voor of na de tour? KLIK HIER.

Laatste updates