Noord Sumatra rondreis natuur / 12 dagen

Tijdens deze reis door Noord Sumatra maak je kennis met de natuur, het overweldigende tropisch regenwoud en met dieren die leven in het Gunung Leuser Nationaal Park, zoals orang-oetans. Met lokale gidsen doe je een jungletrekking en beklim je een vulkaan. Het is een compacte trip, waarbij je uitsluitend verblijft op het platteland.


Dag 1: Vliegveld Medan-Bukit Lawang

Aankomst in Medan en transfer naar Bukit Lawang, een rit van ongeveer 4 uur. Een flink stuk rijden dus, maar dan kom je ook ergens: Je hotel ligt aan een rivier en op de rand van het tropisch regenwoud (Gunung Leuser National Park): een prachtig eco-hotel, met een bijzonder restaurant.

Dag 2: Bukit Lawang: orang-oetan trekking en tuben
Orang-oetans spotten vandaag! Je maakt een trekking van ca. 3 uur door het nationaal park met een lokale gids. Het is een redelijke trekking, waarvoor een standaard conditie voldoende is. Aansluitend ga je 20 minuten tuben: in autobanden autobanden de rivier afzakken.

Dag 3: Bukit Lawang-Tangkahan

Per open jeep reis je in een klein uur over hobbelige wegen en door oliepalmplantages naar jouw volgende bestemming: het dorpje Tangkahan, ook gelegen aan de rand van het Gunung Leuser Nationaal Park. De accommodatie is eenvoudig, maar de ligging is weer schitterend aan de rivier.

Dag 4: Tangkahan, trekken en tuben
Vandaag ga je weer met een lokale gids op pad. De dag begint met een pittige trekking door het nationaal park. Onderweg passeer je hangbruggen, grotten en grote woudreuzen. Als je geluk hebt, dan spot je makaak- en bladapen en wellicht ook orang-oetans. Uiteindelijk kom je bij de rivier uit, waar de lunch wordt klaargemaakt. Van hieruit ga je tuben, terug naar het dorp. Je passeert watervallen en plekken waar je kan zwemmen. Uiteindelijk stap je bij het hotel weer uit. 

Dag 5: Tangkahan-Brastagi
Vandaag een reisdag van Tangkahan naar het bergstadje Brastagi. Het ligt in een tuinbouwgebied op ongeveer 1300 meter hoogte. ‘s Avonds kan het er dus flink afkoelen. Je overnacht in een prima hotel. Bezoek deze middag de lokale fruitmarkt of de boeddhistische tempel, aan de rand van het stadje.

Dag 6: Brastagi, beklimming van Sibayak-vulkaan
Met een lokale gids ga je vandaag de actieve Sibayak-vulkaan beklimmen. Je rijdt een stuk omhoog met de auto en het laatste stuk wandel je naar de krater. Het is geen extreem zware klim, maar een goede conditie is wel noodzakelijk. In de krater zie je op meerdere plekken stoom, rook en zwavel naar buiten komen. Indrukwekkend om te zien. Vervolgens daal je af en kom je bij warmwaterbaden uit: heerlijk badderen om bij te komen! Per auto word je teruggebracht naar Brastagi.

Dag 7: Brastagi-Ketambe 
Vertrek vandaag op tijd voor de lange rit door de Karo-hooglanden. De rit passeert twee grote vulkanen en aan de achterzijde hiervan kom je weer bij het Gunung Leuser Nationaal Park uit. Onderweg veel landbouw. Het laatste deel van de route gaat de bergen in. Via een spectaculaire weg rijd je door het oerwoud. Je overnacht in een eenvoudig, maar mooi gelegen guesthouse in het gehucht Ketambe.

Dag 8. Ketambe; 2-daagse trekking en jungle kamp. 
Na de korte trekking in Bukit Lawang, ga je nu met een lokale gids een 2-daagse trekking doen, waarbij je een nacht in een jungle kamp slaapt. Dit gebied wordt veel bezocht door onderzoekers (onder andere van National Geographic), omdat het nog ongerept is. Tijdens de trekking hoop je weer de ‘usual suspects’ te zien, zoals orang-oetans, makaken, thomas leafmonkeys en gibbons. 's Avonds slaap je aan de rivier in een koepeltentje. De maaltijden zijn inclusief.

Dag 9: Jungle kamp naar Ketambe
Vandaag de 2de dag van 2-daagse trekking. Na een frisse duik in de rivier, wandel je via een andere route terug richting Ketambe. Wellicht zie je vandaag nog de neushoornvogel of andere wilde dieren. In de loop van de middag ben je terug in de bewoonde wereld en check je weer in het hotel in.

Dag 10. Ketambe-Tobameer/Samosir
Je hebt weer een lange rit voor de boeg vandaag. Eerst over de spectaculaire weg terug door het oerwoud en vervolgens richting het Tobameer. Bij het plaatsje Pangururan kom je het eiland Samosir op. Via de enige ‘grote’ weg word je naar je hotel in Tuktuk gereden, een mooi complex met zwembad, direct aan het Tobameer.

Dag 11: Tobameer/Samosir
Vrije dag om het eiland Samosir te verkennen: wandelen, fietsen, of per motor of auto met chauffeur (lokaal te huren). Vergeet niet een frisse duik te nemen in het Tobameer.

Dag 12: Tobameer/Samosir-vliegveld Medan
Per lokale boot vaar je in 45 minuten terug naar Prapat. Hier staat jouw auto met chauffeur klaar, die je in ongeveer 5 uur rijtijd naar het vliegveld van Medan brengt.  

Dag 1: Medan-Bukit Lawang
Dag 2: Bukit Lawang
Dag 3: Bukit Lawang-Tangkahan
Dag 4: Tangkahan
Dag 5: Tangkahan-Brastagi
Dag 6: Brastagi
Dag 7: Brastagi-Ketambe
Dag 8: Ketambe, 2-daagse trekking
Dag 9: 2-daagse trekking, Ketambe
Dag 10: Ketambe-Samosir
Dag 11: Samosir
Dag 12: Samosir-Medan

Prijs : 850 EURO per persoon

  • gebaseerd op 2 personen, inclusief ontbijt/laagseizoenprijzen/hotelbeschikbaarheid
  • de tour kan op maat worden gemaakt, aanpassingen zijn mogelijk. Meer informatie: KLIK HIER
  • Hotel of vervoer nodig voor of na de tour? KLIK HIER.
big_img
Map Picture

OPTIES

Dit programma sluit aan op tours vanuit:

Laatste updates